Oddset: Sverige tar nytt VM-guld

Publicerad 2012-04-25

Sverige vinner VM-GULD... ...enligt oddsen. Vi får revansch på Finland efter förra årets förnedring i Slovakien.

Finland förnedrade oss i VM-finalen i fjol och vann guldet i Slovakien.

I år kan dock vårt östra grannland glömma den ädlaste medaljen.

Varför? Sverige vinner – enligt oddsen.

– Guldoddset sjönk från 4,50 till 3,80 efter nyheten att Zetterberg och Franzen kommer in i VM-truppen, säger Thomas Bertilsson på Betsson.

Trots en enkel väg fram till VM-final förra året, via 5-2 vinst mot Tyskland i kvartsfinalen och samma siffror mot Tjeckien i semifinalen, tog det tvärstopp för Tre Kronor i finalen mot Finland. Finländarna krossade oss med 6-1 i Slovakien och knep guldmedaljen, rakt framför ögonen på de svenska stjärnorna.

Guldfavoriter

I år, när turneringen spelas i Sverige och Finland, blir det ombytta roller. Sverige ser ut att kunna få ihop ett riktigt slagkraftigt lag med flera NHL-stjärnor. Något som spelbolagen är med på. Just nu, någon vecka innan VM-premiären, är det svenska laget favoriter till att vinna guldet i Helsingfors i slutet av maj.

– Sveriges guldodds sjönk från 4,50 till 3,80 efter nyheten att Zetterberg och Franzen kommer in i VM-truppen, säger Thomas Bertilsson på Betsson.

”Oddet kan justeras...”

Men truppen är långt ifrån spikad än, laget kan förstärkas med ännu fler NHL-stjärnor de närmaste dagarna. Under onsdagen ska Alexander Edler och Douglas Murray lämna besked till landslagsledningen. Natten till torsdag kan även Nicklas Bäckström och Marcus Johansson i Washington gjort sitt i årets Stanley Cup-slutspel.

– Det kan bli ytterligare förstarkningar som gör att oddset far justeras ner ännu mer innan veckan ar slut, fortsätter Bertilsson på Betsson.