Jürgen Klopp

Här är Klopps nya lag – enligt oddsen

Av: 

Minimedia

Michal Wolski

Packa väskorna, Jürgen Klopp. Enligt oddsen flyttar du till England.
Packa väskorna, Jürgen Klopp. Enligt oddsen flyttar du till England.

SPEL

På tisdagen meddelade Jürgen Klopp att han lämnar tränaruppdraget i Dortmund efter sju år.
Nästa säsong tränar han Manchester City, visar oddsen.
– Vi tror att Manchester City kommer jobba hårt för att landa Klopp, säger Raúl Valencia López hos Betsson.

Han lyfte storlaget Borussia Dortmund från bottenskiktet i Bundesliga och ledde laget till två ligatitlar, en cuptitel och en final i Champions League med sin aggressiva presstaktik.

Dock är denna säsong en besvikelse, laget ligger tia i ligan och Champions League-spelet är över sedan tidigare.

Vid en presskonferens meddelade därför att Jürgen Klopp att han lämnar Dortmund efter säsongen. Spekulationerna kring hans framtid har redan tagit fart – och oddsen pekar på en flytt till England.

– Just nu så står oddset 2,25 för att Klopp hamnar i City. Manchester City har börjat vackla en del i tabellen och i en storsatsande klubb som City betyder det automatiskt att tränaren i ifrågasätts. Det har varit snack om en föryngring av Manchester Citys trupp och då krävs det en tränare av högsta nivå, säger Raúl Valencia López.

”Hittat sin Mourinho”

Något som kan tala emot en flytt till nordöstra England är Manchester Citys tidigare värvningsstrategi med dyra, färdiga spelare. I Dortmund släppte Klopp upp egenfostrade spelare och värvade billigt.

Förutsättningen att ta City-jobbet skulle troligtvis vara att han får fria händer att göra något liknande på Ethiad Stadium.

– Om Klopp och City väljer att samarbeta så blir det något av ett paradigmskifte, då City visar på att de menar allvar och att de har ett långsiktigt tänk som gör att de kan ta steget från att vara den ”oljeägda” klubben till att ta det mer långsiktiga steget som Chelsea exempelvis har börjat jobba med under de senare åren. Om Klopp väljer Manchester City kan det vara så att de hittat sin Mourinho.

Lagen som utmanar

Andra klubbar som nämns i snacket är Liverpool, Real Madrid och Arsenal.

I ”Gunners” talas det mer och mer om tiden efter Arséne Wenger och det är också en klubb med liknande filosofi, att utveckla unga spelare, som Klopp har. Dessutom står ett byte till Arsenal i bra odds.

– Ett bra spel kan vara om 65-årige Arsène Wenger väljer att lägga ritblocket på hyllan till denna säsong. Att Klopp går till Arsenal ger nio gånger pengarna.

Se listan på oddsen nedan.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel

/

Jürgen Klopp

ÄMNEN I ARTIKELN

Jürgen Klopp

Manchester City

Spel