Titta Måns, nu tror alla att du vinner

Hysteri hos spelbolagen inför ESC – oddsen rasar

Oddsen talar för nya segerjubel för Måns Zelmerlöw.
Oddsen talar för nya segerjubel för Måns Zelmerlöw.

Lägg champagnen på kylning, Måns Zelmerlöw.

Enligt odds, experter och spelare vinner du Eurovision Song Contest på lördag.

– Allt tyder på att Måns tar hem detta. Även om många spelar på sitt eget land som vinnare, så är det ändå Måns som spelarna i Europa håller som favorit, säger Jonas Nilsson hos Unibet.

Torsdagens semifinal blev precis en så enkel resa till Eurovision-finalen som förutspått för Måns Zelmerlöw. Efter ett närmast fläckfritt framträdande i Wien, med öronbedövande jubel som följd, råder närmast svenskhysteri hos spelbolagen och deras spelare.

– När Måns Zelmerlöws finalplats blev spikad sjönk oddset på Sverige att vinna ytterligare till 2,35. Han har varit storfavorit ända från början och jag må vara partisk men ingen låt eller framträdande har nåt upp till samma nivå som “Heroes”, säger Unibets Henrik Holm.

Även hos Betsson är Zelmerlöw jättefavorit till segern. Raúl Valencia López:

– Måns gjorde ett felfritt framträdande i semifinalen och det har stärkt hans chanser ytterligare och vi har varit tvungna att sänka oddsen till 2,40 gånger pengarna. Måns står just nu för 50 procent av alla lagda spel.

De tros bli lördagens skräll

Efter två rafflande semifinaler har några förhandsfavoriter, som exempelvis Finland, fallit bort medan bidrag seglat upp i bolagens oddslistor och lurar i vassen. Belgien har rasat från 67,00 gånger pengarna till 16,00. Torsdagens största överraskning stod däremot Israel för.
– En het outsider är Israel som har en upptempolåt som man blir på gott humör av, dessutom kryddat med att sångaren har gyllene skor. Att Israel slutar topp fem till 4,00 är lördagens skrällspel. Även Australien har ett muntert bidrag, lite Bruno Mars-inspirerat med bra sväng. 9,00 på Aussie-seger kan vara ett annat skrällspel att ta i beaktning, säger Holm.

”Starkaste utmanarna är...”

Enligt oddsen stavas Zelmerlöws största konkurrenter italienska trion Il Volo med ”Grande Amore” samt ryska balladen ”A Million Voices”, framförd av Polina Gagarina.

Men experterna håller ändå fast vid svensken:

– De starkaste utmanarna är Italien (4,00) och Ryssland (4,50), som så många andra länder i år kör på ballader. Vilket bara talar ännu mer för Måns vars låt sticker ut i mängden, säger Holm.

Se listan på oddsen nedan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN