Tio steg till 56 miljoner

SPEL

Micke Nybrink om hur du tar hem dubbeljackpotten

1 Spela inte ensam. Ensam är inte stark på V75, såvida du inte är stenrik. Samla ihop några kompisar och gör ett litet bolag, lägg några hundra per skalle. Hellre fem som delar på en miljon, än ensam och grinig och inga pengar alls.

2 Börja med att ta ut bästa spiken. Det handlar inte om att vara fräck, egentligen finns det bara en sak som är viktig: att fanskapet vinner. Storfavorit med toppkusk och drömläge brukar vara gångbart.

3 Leta rätt på två hästar som du tror stenhårt på. Favoriter eller inte, det spelar ingen roll. Men se till att det inte är en lallare som kör - de vinner aldrig på V75. Adielsson, Uhrberg, Svanstedt, Kihlström heter killarna du ska rygga. Dessa två pållar är halvsäkra. Du spelar på två kuponger och spikar en på varje lapp. Visst, världens simplaste reducerade system men hur bra som helst; enkelt men samtidigt genialt och synnerligen slagkraftigt.

4 Ta ut garderingshästar till de två halvsäkra. Läs på ordentligt och var noga med att strecka alla hästar som nyligen visat kanonform, förutsatt att kusken duger och läget inte suger.

5 Dags för sparloppet, det lopp där du nöjer dig med två eller tre streck. Om du inte spikar i Gulddivisionen är det en god idé att gå kort här. Ta de tre mest streckade och bläddra vidare. Åtta gånger av tio klarar du dig.

6 Tre lopp kvar, de svåra racen. Nu är frågan hur mycket pengar du har. Det är i detta läge de lättlurade kompisarnas sponsring är guld värd. Spelar du ensam spricker du i dessa lopp. Men våga ändå vara fräck. Det är aldrig fel att chansa bort svaga favoriter - och det är ju i dessa lopp man hittar dem. Fram med hakan. Läs allt och tänk också på att startspåren på V75 avgör otroligt mycket.

7 När det är jackpott, eller som nu, dubbeljackpott, handlar det enbart om att få sju rätt. Sex rätt ger ingenting i jämförelse med sju som i sin tur är kraftigt överbetalt. Av den anledningen ska man aldrig krångla till det. Spika i lätta lopp, måla i svåra. Det kan låta självklart men det tål att upprepas.

8 I jakten på bästa spiken - tänk på att omgångens största favorit är den som vinner oftast: i genomsnitt trillar den in nånstans mellan fem och sex gånger av tio.

9 Ett speltekniskt listigt lås (sparlopp) hittar man i ojämna lopp där favoriten har toppchans utan strul men där det är lika givet att två hästar gör upp om denne bränner.

10 Nog tjafsat - det fattar väl alla att Lukas Lupin vinner V75-3. Han uppfyller allt: bra häst i kanonform, grymt bra kusk, drömläge, tar spets, får bestämma. Väck mig sen

?

Challes och Stig H:s supersystem

...och här är vinnarna av Challes och Stig H:s supersystem

Micke Nybrink