Försök – då stannade stjärnhästen i stallet

SPEL

Nobbade Breeders Crown-försöken: Vi är klara för i år

När de bästa fyraåringarna gjorde upp om finalplatser till Breeders’ Crown saknades en häst.

Kullens kung, Conny Nobell stod hemma i stallet och tog igen sig efter en fantastisk säsong.

– Vi har gjort bokslut för 2005, säger tränaren och ägaren Björn Goop.

Foto: TRIVS HEMMA När det i går kördes försök till Breeders Crown på Kalmartravet stannade stjärnan Conny Nobell hemma i Kil.

Conny Nobell bommade i Sprintermästaren på Kalmar i går – det tackar konkurrenterna och elitloppsfansen för.

Hästen har annars gjort rent hus i år. På dussinet starter blev det tio segrar och nära ofattbara sex miljoner kronor in på kontot.

Med penningstinna lopp som Breeders’ Crown och Solvallaserien kvar hade det lätt kunnat bli en miljon till. Men Conny Nobell, som aldrig gjort en start i onödan, deltar inte i dessa.

Många tuffa lopp

  Fegt enligt några, förnuftigt enligt andra.

– Det har varit många tuffa lopp för honom i år och vi vill få tid att preparera honom inför nästa säsong. Resan Kalmar–Bergsåker (där Breeder’s-finalen går den femte november) lockade inte speciellt mycket, förklarar Björn Goop beslutet att avstå.

Nu väntar en lugn novembermånad för Conny Nobell innan hårdträningen tar vid inför nästa säsong. Elitloppet är förstås det stora målet?

– Det är att spänna bågen, men visst siktar vi dit. Sedan får vi se om det räcker, det är trots allt ett stort steg att ta, säger Björn Goop, känd för att av skrockfullhet alltid ligga lågt.

Unibet erbjuder redan nu spel på om Conny Nobell tar sig till final i Elitloppet 2006. 1,50 gånger pengarna på att han inte gör det, 2,65 på att han gör det.

Per Nicklasson