”Bajen och Dif håller inte allsvensk klass”

Experten Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Dagens bästa spel 19 oktober.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Vi har en överraskande bra spelmåndag framför oss. Nantes hör hemma i den franska högsta divisionen. Är som vanligt urstarkt hemma och måste ses med bra chans mot Metz. 1,85 är enligt mig ett överodds. Fulham är pålitligt hemma mot lag av Hulls kaliber. Liras till 1,70.

DAGENS DRAG

Jag tycker att jag har hittat ett spelvärt drag i Union Berlin hemma mot Greuther Fürth. Berlin är bra hemma och har spelat bra på slutet – men fått lite dålig utdelning. I dag gästas laget av Greuther Fürth som saknar sin avstängde mittbackskapten. Ettan spelas till goda 2,20.

DAGENS AVSLAG

Hammarby håller inte allsvensk klass – det offensiva spelet är helt enkelt för dåligt. Trots det tror jag ett ursinnigt kämpande lag kan ta poäng i Halmstad. Jag rör i alla fall inte ettan till 1,85. Avstå.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

Jag är förtjust och smått imponerad av 3 Zidane Boshoeve i DD-1. Joakim Lövgrens treåring var nära att kvala in till Kriteriet efter en bra spurt. Nu har han läge för spets och jag tror att han vinner ganska lätt. På lunchen singlas 2 Miskos Padus (spets) i V4-2 och 15 Lundås Emelie (bäst) i V4-4.

DAGENS DRAG

12 Lingesbo Chippen (V65-3) hade ingen tur alls senast då han överfölls i spets, släppte och drogs bakåt av en iskall ledare. Annars är det en bra häst som kan runda allt trots jobbigt spår. 11 Tjacke Gold (V65-6) är stark och kan slugga sig till seger över passande lång distans. Skräller?

DAGENS AVSLAG

5 Västerbo FreakOut (V65-2) är mycket spelad eftersom Örjan Kihlström valt att köra honom. Jag tror inte att han vinner. I DD-2 jagar 6 Rambo Lambo tredje raka segern. Lycka till! Det går inte.

TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Även när alla spelare är tillgängliga är Djurgården det sämsta laget i allsvenskan. Då kan du fundera på lagets kvalitet när Mattias Jonson, Jan Tauer, Dan Burlin, Daniel Sjölund, Johan Oremo, Sebastian Rajalakso och Markus Johanesson saknas. Och det gör samtliga i kväll. Häcken bara vinner!

DAGENS DRAG

Med tanke på att allt verkar studsa AIK:s väg står det förstås skrivet i sten att Malmö slår Göteborg. Nu kom dock landslagsuppehållet lägligt för Änglarna som fick möjlighet att kurera sig. Hysén och Stiller är med i truppen. Tror ändå inte att man rår på ett formtoppat MFF. 2,45 är taget.

DAGENS AVSLAG

Det ska sparkas damfotboll på ett kylslaget Behrn Arena där Kif Örebro tar emot AIK. 1,75 på hemmaseger känns lågt då vassa anfallaren Emilia ”Doris” ­Erixon ligger sjuk.

Tobias driver sajten rekatochklart.se.

Långenlistan | Sportbladet Spel | Sportbladet | Aftonbladet
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.