”Bajen går upp i allsvenskan”

SPEL

Oddssättarna tror på allsvensk jubel på ”söder”

Foto: VILHELM STOKSTAD
Hammarby spelar allsvensk fotboll 2015 enligt oddssättarna.

Två raka publikfester på hemmaplan mot toppkonkurrenterna – men bara två poäng.

Då kommer positiva besked från oddssättarna: Hammarby går upp.

– De och Sundsvall tar direktplatserna, säger Unibets Jonas Nilsson.

Det var uppdukat till rekordfest på Tele2 Arena i går.

31 074 personer kom för att se seriefinalen i Superettan mellan Hammarby–Ljungskile.

Trots att hemmalaget spelade med en man mer hela andra halvlek kunde inte laget göra mål.

– Det är bittert att vi inte kan göra mål på någon av alla våra chanser, sa tränaren Nanne Bergstrand till Sportbladet i går.

”Tagit sista steget”

Resultatet innebär att Hammarby just nu ligger tvåa i tabellen efter serieledande Ljungskile. Trea är Sundsvall, som spelar sin hängmatch i kväll borta mot Ängelholm.

Trots att Hammarby visat upp en lite dalande form på hemmaplan (tre raka kryss), så tror oddssättarna stenhårt på laget: ”Bajen” spelar allsvensk fotboll 2015.

– Hammarby har under Nanne Bergstrand tagit det där sista steget som nu har gett dem chansen att spela sig tillbaka till Allsvenskan. Även om laget inte lyckades hitta målet i seriefinalen inför smått fantastiska 31 074 i publiken tror vi ändå att ”Bajen” kommer ta klivet upp i år, säger Jonas Nilsson på spelbolaget och fortsätter:

”Måste tro på sin idé”

– Man är jämnare än på länge och kommer tillsammans med Gif Sundsvall knipa de båda direktplatserna när vi summerar serien, säger spelbolagets Jonas Nilsson.

Vad måste ske för att era odds inte ska slå in?

– Ett par poängtapp och Ljungskile och Sundsvall får till en lucka ner till Hammarby och det kan sprida sig oro i leden. De måste helt enkelt fortsätta tro på sig själva och sin idé, då kommer det här gå vägen. Börjar de tvivla kan det gå snabbt utför och till och med kvalplatsen kan vara i fara.

■ ■ ■ TYCK TILL: Tror du Hammarby spelar i allsvenskan 2015? Diskutera nedan!