Efter succén: ”Kan starta i EM-kvalet”

SPEL

Spelbolagen tror på Markus Rosenberg i den svenska landslagstruppen mot Österrike

Foto: Glödhet Markus Rosenberg kan få en nyckelroll i den svenska EM-kvalmatchen mot Österrike tack vare sin fina sommarform.

10 mål, och 10 assist.

Serieledning och avgörande kval till Champions League.

Nu pekar precis allt på att Markus Rosenberg finns med i den svenska EM-kvaltruppen mot Österrike i september.

– Han kan till och med knipa en plats i startelvan, säger Jonas Nilsson på spelbolaget Unibet.

Markus Rosenberg har haft en magisk säsong i Malmö och växt ut till allsvenskans kanske allra bästa spelare efter sommaruppehållet. De senaste veckorna har hans namn börjat nämnas allt flitigare i snacket om en plats i den svenska EM-kvaltruppen mot Österrike i Wien den 8 september och under tisdagen var förbundskapten Erik Hamrén på plats i Salzburg för att titta på bland annat Markus Rosenberg.

Oddsen talar sitt tydliga språk

– Markus har varit väldigt, väldigt het i allsvenskan och returen mot Sparta Prag. Han är såklart intressant. Det gäller att checka upp spelare som är tänkbara inför landskamperna i september, sa Erik Hamrén till Sportbladet efter matchen.

Och enligt spelbolagen är det så gott som klart att MFF-anfallaren tar en plats i den svenska landslagstruppen.

Oddset 1,15 talar sitt tydliga språk och med Zlatan osäker på grund av skada kan det till och med bli så att Markus Rosenberg får starta mot Österrike. Ett spel på det ger oddset 2,00.

”Ser ljusare ut för Rosenberg”

– Som det ser ut nu är Rosenberg med i truppen. Det ser mer och mer och mer ut som om han kommer ta en plats. Skadan på Zlatan gör att det ser än ljusare ut för Rosenberg att både ta en plats i truppen och till och med knipa en plats i startelvan, säger Jonas Nilsson, PR-chef på spelbolaget Unibet.

När det gäller MFF:s Champions League-chanser är spelbolagen däremot betydligt mer pessimistiska. Trots "drömresultatet" 1–2 på bortaplan ger Unibet bara laget 10 procents chans att vända på steken hemma på Swedbank Stadion nästa onsdag.

”Salzburg stora favoriter”

– Fantastiskt viktigt mål av Malmö FF i slutminuterna borta mot Salzburg i CL-kvalet. Det krävs fortfarande seger i returen men 1-0 räcker för avancemang. Hoppet lever om än att det fortfarande är fördel Salzburg. Österrikarna har fortfarande ett bättre lag och ett resultat att spela på när de kommer till Malmö, vilket gör att Salzburg trots allt är stora favoriter till att gå vidare till gruppspelet. Men större under har skett och för svensk fotboll hade det varit fantastiskt om Malmö FF kunde slå oddsen och Salzburg nästa vecka, säger Jonas Nilsson.

Sportbladet Spel