Spel

– Alms City får jubla högst i derbyt i kväll

SPEL

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det är derby och invigning av nya konstgräset på Tunavallen i kväll – och jag tror Citypubliken får jubla mest. Eskilstuna City, som tränas av Andreas Alm, är bara bättre än nästjumbon IFK Eskilstuna och måste ses med toppchans. Oddsen ligger på runt 1,25.

DAGENS DRAG

Haft nedåtform – men i går satt i alla fall dragen (Aston Villa och Djurgården). Hittar inte mycket av spelvärde i kväll. Men Forward kan vara värt en liten peng hemma mot Sylvia. Gästerna har en hel del problem och saknar bland andra ”stjärnan” Markus Hansson. Etta till 2,45 (Expekt).

DAGENS AVSLAG

Bouabdallah Tahri och Mustafa Mohamed är två jämngoda löpare på 3?000 meter hinder – kanske med liten fördel Tahri. Därmed är oddset 1,70 på ”Musse” för lågt för att vara spelvärt i den ”headen”. Jag avstår ett lir.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

5 Locksley F.H. (V65-2) ståtar med två raka segrar på kort tid och nu kommer den tredje. Formen är helt på topp och här laddar Jim Frick för spets. Väl där är det knappast någon som kan utmana honom över upploppet. Jag tror också att Frick vinner med 6 Staro Bamboo i V65-6.

DAGENS DRAG

I V65-5 tror jag en hel del på 3 Mack Viking som nu får Jorma Kontio i sulkyn. Hästen var godkänd som femma i Åmål och bör vara klart förbättrad inför kvällens lopp. Har spetsläge nu och i den positionen tror jag inte att han förlorar. Gasen i botten, Jorma!

DAGENS AVSLAG

Det verkar som om 8 Merriment blir favorit i V65-3 men det köper jag inte. Har kajkat i dödens i tre av sina fem starter och senast slutade det med galopp. Nu har han vilat en tid och lär hamna i dödens igen. Inget hett segerbud.

ERIK LINDEGREN

DAGENS SÄKRA

En som sett väldigt fin ut på slutet är 5 Locksley F.H. (V65-2). Speciellt när den fått starta kontinuerligt. Gått bra på Gävle-Rättvik-Gävle som tvåa, etta och etta. Det är en klart intressant häst även den här gången. När det blev bra förutsättningar också tror jag på en ny seger.

DAGENS DRAG

Det tänkte jag skulle kunna vara 6 Mega Knight (V65-3) som jag kör själv. Är startsnabb och tar säkert ledningen. Senast felade han till slut på Solvalla och det ska vi inte göra om. Han är en trolig ledare och ska absolut tas på allvar den här gången.

DAGENS AVSLAG

4 Janitsjar (V65-5) blir favorit men ska vara en favorit i fara. Han är inte gynnad av distansen och loppet ser halvöppet ut över lag. Man kan ta med honom om man har många hästar, men han kan komma halvdåligt på det.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel