Sandebäck: Akta er för ALLA cuper

SPEL

Sportbladets spelexpert siar om den kommande spelhösten och ger de bästa råden

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck är i högform.

I onsdags vann han 280 000 kronor på Europatipset.

Här ger experten sin syn på den kommande spelhösten.

Foto: Ulrik Sandebäck.

Ulrik Sandebäck, sportbladets spelexpert som leder både Tio Tidningar tips för Stryktipset och Europatipset, är tillbaka efter semestern. Hur laddad är du för nya vinster under hösten?

– Det här är min andra vecka efter en lång ledighet. Jag får skylla på ringrost under den första veckan, då var tipsen tyvärr inget extra. Nu känns det i alla fall bättre – efter vinsten på Europatipset.

Vad ser du fram emot mest under hösten?

– Att leverera bra tips till de stora ligorna, där merparten av spelarna lägger sina pengar på. Hos de utländska nätbolagen spelar vi svenskar mer på en Premier League-omgång än en Allsvensk omgång.

Vilka lag vinner de stora ligorna (England, Spanien, Italien)?

– Manchester United tar hem Premier League. Jag är inte rädd för den dåliga starten, minns ifjol då var starten ännu sämre. Inter är tryggt och stabilt. Ska vara knapp favorit före Juventus till att ta en ny titel. I Spanien handlar det som vanligt om Real Madrid och Barcelona – men Real är troligen lite för bra. Alltså: Jag tror samtliga mästare försvarar sin titel. Men med tanke på oddsen är det inte alls säkert att det finns något spelvärde - det är en helt annan sak.

Vad är det mest attraktiva att spela på i allsvenskan just nu?

– Att spela på det lag som ger högst odds... Nä, men allsvenskan är lurig och det märks direkt när lag som Kalmar och IFK Göteborg har spelat mycket matcher och gjort långa resor. Reaktionen kommer nästan direkt. Jag är väldigt förtjust i Örebros nye dansk Kim Olsen (avstängd mot Elfsborg) som är stor, rejäl och har ett bra målsinne. ÖSK kan bli höstens raket även om Elfsborgsmatchen kanske blir för svår. Helsingborg är däremot en gåta, förlusten mot Ljungskile måste vara en av 2000-talets största allsvenska skrällar.

Hur går det för Sverige i VM-kvalet?

– Om vi ser på vår kapacitet spelare för spelare är vi troligen världens bästa kvallag. Men någon gång kommer en svacka - och med Portugal i gruppen så ser det svårt ut. Jag hoppas främst på att vi når andraplatsen och sedan lyckas spela till oss en VM-plats genom play off.

Har du hittat några särskilda guldkorn under sommaren, som kan vara värda att satsa på under hösten?

– Ja, att spela emot Manchester City... Framför allt på bortaplan. Jag tror inte alls på City och det började som väntat dåligt mot Aston Villa och cupförlust mot ett danskt gäng på hemmaplan. City är en klubb som helt saknar harmoni just nu - det ska utnyttjas.

Vad ska man absolut INTE spela på under hösten?

– Ett bra råd är att akta sig för ALLA cuper förutom Champions League. Resten är nästan alltid lägre prioriterat än lagens seriespel. Jag förlorade alldeles för mycket på Uefacupen förra säsongen och en hel del märkliga resultat har redan kommit i den här upplagan av Uefa-cupkvalet. Men även de inhemska cuperna måste man vara försiktig med - jag vill helst se en laguppställning innan jag rekommenderar cupspel.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att mina spel som jag rekommenderar går bra. En ny dag med 60 matcher att analysera går så mycket lättare när tipsen kvällen innan har varit helt okej. Med det här jobbet får man feedbacken väldigt snabbt, på gott och ont.

ARTIKELN HANDLAR OM