”Snart går tåget”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

Spelbolagen tror inte på något AIK-guld

Kalmar FF har inlett allsvenskan strålande och det har inte gått obemärkt förbi.

Nu är laget skyhöga favoriter till SM-guldet hos tre spelbolag.

Ett av de stora favoriterna inför allsvenskan – AIK, har tappat rejält.

– AIK ser ut att få det svårt i toppstriden med sitt bristande målskytte, säger Expekts Dan Vikman.

Spelbolagen chockhöjer oddsen på att Norlings AIK tar guld.
Foto: andreas bardell
Spelbolagen chockhöjer oddsen på att Norlings AIK tar guld.

Inför kvällens sjätte omgång i allsvenskan så har tre spelbolag tagit fram nya odds på vilket lag som får lyfta Lennart Johanssons pokal i höst.

Av oddsen att döma så går inte guldet till något av de tre favorittippade Stockholmslagen.

I stället blir det den nuvarande seriesuveränen Kalmar som tar hem det.

– KFF ser väldigt starkt ut och ser helt klart ut att bli laget att slå detta år i allsvenskan. Spelet håller ju både borta och hemma, säger Expekts Dan Vikman.

Norrköping – den stora hissen

Expekt har även höjt guldoddsen på en del lag som inte motsvarat förväntningarna.

– AIK ser ut att få det svårt i toppstriden med sitt bristande målskytte. Man stod i 7.00 innan serien men nu är oddset 11.00. Det är en rejäl oddsändring. Hammarby har vi också höjt, från 10.00 till 11.00. ”Bajen” ser skakigt ut.

– Det lag som annars har åkt mest hiss gällande vinnaroddset är IFK Norrköping som betraktades som en intressant nykomling och gav 40 gånger pengarna innan seriestaren. Nu är oddset 150.00, säger Dan Vikman.

Blåvitt utmanar

Det lag som har störst chans att utmana Kalmar om guldet enligt Unibet är IFK Göteborg.

– Kalmar har imponerat rejält så här långt och måste ses som favoriter till guldet i nuläget. Stockholmslagen har inte direkt imponerat så här långt. AIK har inte fått igång sitt passningsspel, och Bajen har stora problem med skador. Djurgården har inte imponerat spelmässigt, men har ändå tagit en hel del poäng och får ses som det Stockholmslag med störst chans att ta hem guldet i år, säger Daniel Olenklint, Skandinavisk oddschef på Unibet.

”Tre mål duger inte”

Så här tror Jörgen Sparredal om guldstriden.

– Kalmar ser väldigt stabila ut och vi håller dem nu som klara favoriter till SM-guldet före IFK Göteborg, Malmö och Djurgården, säger han och fortsätter:

– Endast tre mål på sex matcher duger inte för AIK och de måste få i gång målskyttet för att hänga med i toppstriden. Tåget går snart och om de inte vinner mot Djurgården eller Gefle så tror vi att de får det väldigt svårt att vara med och strida om guldet trots ett utökat spelprogram.

Publicerad: