”Lilla Xerez har fler liv än katten”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om tisdagens avslag

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 4 maj 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Sporting Gijon hade stor tur som nådde 1–1 senast mot Malaga. Nu är mittbacken Botia avstängd, precis som forwarden Barral. Två tunga avbräck. Getafe – som jagar en Europaplats – är i betydligt bättre slag och måste ses med god chans hemma. Bra etta till 1,65.

DAGENS DRAG

Överspelet mellan Wigan–Hull gick bra i går – den raka ettan var sämre.

I dag testar jag ett nytt spel där jag tror det blir minst tre mål. Tänker på Superettanmötet mellan Assyriska och Hammarby. Jag tror på en öppen fotbollsfest med många chanser. Över 2,5 mål ger 1,80 (Bet365).

DAGENS AVSLAG

Visst ska bara Valencia – som jag trodde ganska hårt på i lördags borta mot Espanyol (seger 2–0) – slå jumbon Xerez hemma. Men lilla Xerez verkar ha fler liv än katten – och 1,20 är för lågt. Mirakel har hänt förr.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Det var inget snack om saken när 8 Niller vann på Solvalla senast. Han var bara bäst helt enkelt. Sista varvet utanför ledaren, där Svanstedt hade full koll på fältet bakom honom imponerade. Att det är tre varv i dag ska inte vara något problem i V65-6.

DAGENS DRAG

3 Sixten Tim har sett riktigt pigg ut den senaste tiden, framför allt i spurten. Han har inte hunnit fram efter smygresor, men med lite klaff kan han vinna V4-4.

Med ett lopp i kroppen kommer 1 Prins Isidor att vara bättre i ordning än senast och kanske kan han spetsvinna V4-3.

DAGENS AVSLAG

Jag tittade på Pittsburgh–Montreal i söndags. Montreal vann, trots att de knappt hade några skott på mål. Halak var bra, men Montreal spelade väldigt smart. Pittsburgh såg frustrerat ut och det är fel att de är favoriter.

GLENN STRÖMBERG (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

Det finns en hel del låga odds i dag, men jag tycker att många av favoriterna möter farliga lag. Men jag tror på Bastia (1,90) i bottenmötet i den franska andradivisionen. Bastia måste vinna för att hänga kvar och har fyra raka hemmasegrar och bara ett insläppt mål på de matcherna.

DAGENS DRAG

Almeria (3,10) är normalt ett bra hemmalag, men är just nu inne i en dålig fas. De har torskat två raka hemmamatcher och måste vinna för att inte bli indragna i bottenstriden. Villarreal är, för att vara ett topplag, dåliga på bortaplan och har tio förluster på 17 ligamatcher den här säsongen.

DAGENS AVSLAG

Kvällens avslag är helt klart Barcelona hemma mot Tenerife. Gästerna har bara en förlust på de fem senaste matcherna och slåss för sin överlevnad. Barcelona skall naturligtvis vinna, men oddset 1,05 är alldeles för lågt för mig.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.