”San Jose spelar med kniven mot strupen”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om fredagens drag

Här är Dagens Bästa Spel, fredag 21 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Otroligt tamt utbud i kväll – och det finns inga bra starka favoriter.

Mest spelvärde hittar jag i finska Haka hemma mot Uleåborg. Gästerna har mycket dunkel form och hade tur som nådde 0–0 hemma mot jumbon senast. Borta mot Haka blir det inte lättare. Vettig etta till 1,90.

DAGENS DRAG

San Jose ligger under med 2–0 i matchserien mot Chicago. Det trots två spelade hemmamatcher. SJ spelar alltså nästan med kniven mot strupen i natt i Chicago. Jag tror det kommer att märkas – rädslan över att förlora gör att defensiven tätas först. Under 5,5 mål till 2,00 hos Bet365.

DAGENS AVSLAG

Gunnilse känns aningen överskattat den här säsongen också. Tar i kväll emot ett Skärhamn som lånat in tre spelare från Häcken och IFK Göteborg. Spelare som lyfter SIK. Tvåan till 1,40 är en bräcklig favorit.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Det var lite överraskande att 3 Intoxicated lyckades ta ner Arras från utvändig resa senast, men Arras är kanske inte vad han har varit. Intoxicated är väldigt snabb iväg och den här gången tar han ledningen och sedan ser inte jag någon i loppet som kan hota honom i V65-1.

DAGENS DRAG

Efter ett antal lopp på rikstoton fick 4 Calgary Sign en kortare paus och sedan har han fått två lopp för att närma sig formen. Han ser lite slafsig ut i stilen och är ingen blixt iväg, men skaffar sig ett bra läge ändå från start och den korta distansen i V65-4 tror jag passar honom bra.

DAGENS AVSLAG

En segermaskin från i fjol gör årsdebut, 7 Quassia Lasqaux i V65-5, DD-1. Vann 7 av 11 lopp i fjol och det inger respekt, men jag vill se henne göra ett lopp innan jag ger henne stort förtroende. Väljer därför bort henne helt.

✓ TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart)

DAGENS SÄKRA

Dagens utbud är då inget att öppna en flaska champagne för. Insatserna håller vi givetvis nere. FC Haka är inte lika vasst som förr men ska ändå vara klassen bättre än nykomlingen AC Oulo. Hemmaplansfördelen och en klart sviktande form hos Oulu gör ettan till 1,85 intressant. Men säker? Nja.

DAGENS DRAG

Senast jag såg Sundsvall sparka boll (0–0 mot Ljungskile) så fick jag svåra mardrömmar som följd. En av de sämsta fotbollsmatcherna som har spelats. Någonsin. I dag åker de till Landskrona, och har de tänkt att bjuda på ett liknande bortaspel igen så tvekar jag inte. Under 2,5 mål spelas till 2,00.

DAGENS AVSLAG

Det händer grejer i Skärhamn. En amerikan, en kroat och tre inlånade lirare från BK Häcken har nu förstärkt laget tillsammans med nygamle David Bernhardsson. Gunnilse och bortaoddset 1,40 får rött sken.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!