”Avstå spel på Corinthians – trots Ronaldos målform”

SPEL

Sportbladets spelexpert Bosse Lundkvist om dagens säkra

Foto: ap

Här är experternas bästa spel, 23 juli.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Att spela på lag som inte behöver vinna utan istället kan agera efter resultat rekommenderas inte. Många av storfavoriterna som springer ut på respektive hemmaarenor är i den sitsen. Istället förordar jag Coritiba i brasilianska ligan. Fjärde raka hemma kommer mot Sport till 1,75.

DAGENS DRAG

Lilla klubben Bangor från Wales var inte ofarligt mot finska Honka i första mötet. Honka har 2–0 att gå på och känner sig säkert bekväma i sätet. Bangor avancerar knappast till nästa omgång men kan absolut skrälla hemma. Närmare fem gånger insatsen är värd en liten slant.

DAGENS AVSLAG

Corinthians ger inga överodds med tanke på tidigare världsspelaren Ronaldos målform. Spelarhandeln är i full gång i Brasilien och klubben har sålt A. Santos, b, och Cristian, mf. till Fenerbahce. Ettan mot Vitoria är inte stabil.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Norrlands Grand Prix såg ut att bli ett ruggigt kanonlopp men några tänkta hästar valde andra uppgifter. Men duellen mellan 5 Nu Pagadi och hemmahästen 6 Protection kanske kan bli sevärd. För mig är det ingen tvekan om vem som vinner. V65-6 DD-2, Nu Pagadi är grym.

DAGENS DRAG

Jag fattade tycke för 8 Gin De Zeun i hans första starter och jag räknar med att det finns en hel del utveckling i honom. I V65-3 har han dragit sämsta läget mot jämnåriga kamrater och skulle några av de andra jaga livet ur varandra, kan han skrälla med hjälp av Kaj Widell.

DAGENS AVSLAG

Det kan vara dumt men ska man få någon form av utdelning på V65 måste någon av de stora favoriterna fällas. Jag provar att fälla 7 Big Nevada som måste fällas i V65-5, DD-1 som kanske kan få lite mothugg.

✓ MICHAEL CARLSSON

DAGENS SÄKRA

Det är svårt att gå emot ”Stig-Eriks” jättefavoriter på V65:an. Både Bobtail (V65-1) och Nu Pagadi (V65-6) har skräddarsydda uppgifter. De ramar in omgången och är normalt sett överlägsna båda två.

DAGENS DRAG

Myllarfaks (V65-4) var duktig trea bakom Stamping och Spangmigutten senast. Nu slipper han dessa och möter enklare motstånd. Han gillar den långa distansen och Gunnar Melanders häst rundar allt i god tid före mål.

DAGENS AVSLAG

Judy’s Gill (V65-2) svek rejält senast och man måste sätta ett frågetecken för formen. Har normalt sett en bra uppgift men har inte vunnit på länge och är hårt betrodd. Bör behandlas med försiktighet.