Spel

”Rosenbergs Bremen är värt att spela på”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

Foto: ap

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Ibland är jobbet svårt. Som till den här dagen. Få objekt, nästan inga oddssatta och så ska man hitta ett så kallat ”säkert spel”... Det mest sunda spelet är underspelet (2,5 mål) i Uefacupmötet mellan ukainska lagen Kiev och Sjachtar. Odds: 1,65 (Bet365).

DAGENS DRAG

Som sagt – utbudet är tamt. I Uefacupen kan dock Werder Bremen vara värt ett litet spel hemma mot Hamburg. Gästerna har nedåtform och saknar lagets skyttekung Mladan Petric – mycket tungt avbräck. Bremen liras till 1,95 (Expekt).

DAGENS AVSLAG

Norrby, tippat topplag, ska naturligtvis vara favorit. Men 1,35 i odds för ett division 2-lag som ännu inte har övertygat är inget som jag vill röra vid. Dessutom har hemmalaget Gauthiod haft en hel del otur hittills. Avstå.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Rätt eller fel av Stefan Hultman att inte ge 6 Maha­rajah ett lopp före kvalen till Kungapokalen, det vet vi i kväll. Han verkar ju oerhört nöjd med kullgiganten som avslutade förra året med att vara struken i Breeders Crown-finalen. Nu inleder han säsongen med en seger i V65-6, DD-2.

DAGENS DRAG

Nästan sex gånger på Photo Diablo i tisdags, gött mos. 7 Conrads Epilog skrällde både i E3-­finalen och i E3-revanschen i fjol och när det nu drar ihop sig till storlopp är han förstås toppad. Marshland, Lavec Kronos och Spring Erom är bra hästar i V65-5, DD-1, men Conrad kan spurta när de är trötta.

DAGENS AVSLAG

Det norrländska hoppet i V65-2, 10 Doyouwanttodance har haft otur i spårlottningen för med ett bra spår tror jag att hon hade kunnat vara med i striden. Nu blir det i bästa fall en finalbiljett i Drottningens, vinner gör hon inte.

✓ MATTE FORSLUND

DAGENS SÄKRA

Det närmaste jag kommer nåt säkert är att Werder Bremen bör slå ett Hamburg på nedgång. Lagen möttes i cupen nyligen och då vann Bremen, så de har ett psykologiskt övertag. Bremen gick på halvfart i helgen för att vara pigga till den här matchen. 1,80 betalar Svenska Spel på hemmalaget.

DAGENS DRAG

Åtvidaberg ser bättre och bättre ut för varje match och missen i premiären mot Syrianska är glömd. Landskrona har trots en del poäng inte övertygat spelmässigt och jag tror de får grymt tufft här. 3,65 på Åtvidaberg som Svenska Spel betalar är taget alla dagar i veckan.

DAGENS AVSLAG

Vancouver till 1,95 känns för dåligt. Det är första matchen i matchserien och Chicago imponerade stort mot Calgary senast. Även om jag hoppas på Sundin och bröderna Sedin så spelar jag inte ett korvöre till det här oddset.