”Bra chans mot ett försvagat Sirius”

Experten Marcus Källberg ger dig dagens bästa spel

Foto: ULF HÖJER
Åtvidaberg.

Dagens bästa spel 10 oktober.

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Åtvidaberg har bortsett från plattmatchen mot Qviding spelat stabilt den senaste tiden. Bra chans mot ett försvagat Sirus utan viktiga duon Pierre Gallo och Johan Pettersson. Även Troja är en stark vinnare.

DAGENS DRAG

Malmö har 15 vinster i följd hemma i Baltiska Hallen men efter vinster mot Helsingborg samt ett blekt H43 väntar nu en tuffare uppgift då IFK Skövde kommer på besök. Tvåan synas. Ett formstarkt Borås testas mot skadedrabbade Björklöven.

DAGENS AVSLAG

Flera ”betydelselösa” matcher i Div 1-serierna. Lag som Umeå FC och Västerås SK kan ha svårt med motivationen och känns som för stora och sårbara favoriter i öppna matcher.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Division 1-hockeyn är ett bra spelobjekt men man måste vara uppdaterad på laguppställningen för i veckodagarna kan någon viktig spelare vara borta på grund av av jobb. Trångsund har ett bra lag som vinner mot Vallentuna.

DAGENS DRAG

Inte en plats på pallen i årets sex starter för 2 Cobra Kejs i V4-3, LD-2 på Årjäng. Förra året vann han V75-lopp då han flög till spets och sedan försvann. Senast spurtade han bäst i ett litet men tufft fält och nu ser det ut som om det är spets, och kanske slut.

DAGENS AVSLAG

Sundsvall hade greppet mot Västerås senast. Per Djoos har skapat ett bra försvarsspel i sitt lag och sedan kan dem kontra vilket blir taktiken i dag. Därför är 1,55 för lågt på Troja/Ljungby.

✓ PATRIK FERNLUND

DAGENS SÄKRA

10 Pacific Joy (V4-4, Årjäng) radar upp segrarna och imponerar stort. Fyraåringen har visat oerhört bra moral och trots tuffa lopp har han vunnit. Motståndet i dag känns klent och han borde ha bra chans att ta åttonde raka.

DAGENS DRAG

1 Ewe Palema (V4-2, ­Årjäng) har gjort tre fina insatser på rad och utvecklas hela tiden. Näst senast kunde han vinna trots att han fick ett tufft lopp. Perfekt läge nu och skulle kusken hitta till ledningen så ska det vara god segerchans.

DAGENS AVSLAG

10 Giddman (V4-3) blir hårt betrodd men jag tror han får svårt att runda till seger. Giddman gör jämna och bra lopp men vinner inte speciellt ofta. Från bakspår över kort distans behöver han mycket tur.