Spelexperten: Litauen skräller mot serberna

Experten Marcus Källberg ger dig dagens bästa spel

Dagens bästa spel 14 oktober.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Bolivia gjorde en bra match mot Brasilien hemma på hög höjd i söndags men på bortaplan har det endast blivit en poäng i detta kval. Nu saknas dessutom lagkaptenen Raldes och man får nog svårt mot ett Peru som var nära att ta poäng av Argentina senast. 1,87 på ettan finns hos Bwin.

DAGENS DRAG

Chile lär få svårt att ladda om efter att ha säkrat VM-platsen i lördags. Laget har därtill fyra tunga avbräck nu och ett högmotiverat Ecuador spelas till 2,92 (Pinnacle). Även Serbien lär nog ­lida av ”baksmälla” och kommer till spel försvagat nu. Litauen är ett kul chanslir till fina 3,45 (Expekt).

DAGENS AVSLAG

Mexiko blev klart för VM i lördags och lär knappast förta sig i denna betydelselösa bortamatch på svårspelade Hasely Crawford. Laget har bara vunnit en av sina sju senaste bortamatcher och tvåan känns allt annat än säker.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 Skully Gully (V64-1) är väl helt klar? Hon tillhör eliten och är troligen Sveriges bästa sto. Nu går hon ut över 1?140 meter och det borde passa fint. Spik på allt. I V64-6 chansar jag och singlar Kolgjinis styrkelejon 10 Lou di Palio. Han övertygade vid segern senast. Kör till spets och stannar där?

DAGENS DRAG

5 Bull Trap (V64-5) är en häst jag gillar. Han var i och för sig lite väl blek i come backen senast men gick i alla fall 1.12 sista 1000 och bör ha gått framåt rejält med loppet i kroppen. Han kan vara segermogen nu. 4 Iris Tilly (V64-3) kan vara ett skrällbud. Hon var fin vid segern näst senast.

DAGENS AVSLAG

6 Effe Roc (V64-3) är tidig favorit. Han har radat upp segrarna på slutet och varit klart bra. Men nu har han varit förkyld och tränaren är rädd för ett formtapp. Han måste alltså garderas.

PATRIK FERNLUND

DAGENS SÄKRA

1 Jobbig Sand (V64-3) är en utpräglad sprinter som har en perfekt uppgift. Senast var han ute över fel distans men hängde ändå med helt okej. Han följer bilen från start och tar med garanti ledningen. Väl i ledningen är det en toppchans och jag spikar.

DAGENS DRAG

14 Oceans Eleven (V64-6) är en av de starkaste hästar jag sett och den extremt långa distansen passar utmärkt. Han tål att gå i spåren stora delar av loppet och jag tror han krossar samtliga. Passa även 6 Cosette Pontmercy (V64-4) som varit otroligt bra på sistone.

DAGENS AVSLAG

6 Effe Roc (V64-3) har tagit tre raka segrar på ett bra sätt. Men han har varit struken efter den senaste starten och risken är stor att han behöver ett lopp i kroppen innan formen är på topp. Alldeles för mycket streckad.

Långenlistan | Sportbladet Spel | Sportbladet | Aftonbladet
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.