Spel

DAGENS BÄSTA SPEL

✓ Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Arsenal var en stor besvikelse i helgens bortamatch mot Sunderland. Behöver bara ta en poäng för att säkra gruppseger. Men jag tror att ett revanschsuget Arsenal går för en enkel seger mot Standard Liege. Ettan ger runt 1,30. Barcelona går att spela hemma till nyttiga 1,80 mot Inter.

DAGENS DRAG

Jag har blivit imponerad av det jag sett av Rubin Kazan. Ryssarna spelade hem ­seriesegern i helgen – och kommer därmed med ett stort självförtroende till den hyperviktiga CL-fajten mot Dynamo Kiev. Kiev är normalt sett svagt borta och jag tycker det här är en sund etta till 2,00.

DAGENS AVSLAG

Det är som sagt lunk i våra nordiska hockeyserier. Färjestads insats i går mot Brynäs visade onekligen det. Tempolöst, helt utan vilja. Med tanke på just lunken så rör jag inte finska Blues till låga 1,45.

✓ Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

I dag bjuder jag på tre klara vinnare, två hockey och en travhäst. Servette förlorade överraskande i lördags, det gör man inte i dag, 1,35 mot Biel och samma odds får vi på Zürich mot Langnau som är lika klar. I V65-4 vinner 3 Bronx Sisu för inte är han väl sjuk som senast då första torsken kom.

DAGENS DRAG

12 Passport känns som klassen i gänget i V65-2 och han är dessutom nedstruken ett spår vilket egentligen inte betyder så mycket mer än att det är en häst mindre i vägen. Två lopp efter lång frånvaro och därmd borde formen räcka till seger i ett lopp utan stjärnor.

DAGENS AVSLAG

Från ett annat läge hade jag kunnat tro på 8 Derby Star i V65-5, Dagens Dubbel 1, men med spår längst ut på vingen och över sprinterdistans tror jag hon får svårt att vinna.

✓ Glenn Strömberg (Expekt)

DAGENS SÄKRA

Två bra banker i engelska League 1. Leeds (1,35) har 11–0 på sina tre senaste och rusar mot seriesegern. Leyton Orient är klart sämre och förlorar.

Colchester (1,50) bra hemma. Colchester slåss om att gå upp bakom Leeds och Stockport är i fritt fall med fem raka förluster.

DAGENS DRAG

Fiorentina (1,95) måste vinna, annars lever sista matchen borta mot Liverpool och det vill man undvika. Lyon är redan vidare.

Sevilla är redan klart för avancemang, Urziceni har två raka kryss hemma och vinner man här är man med i striden om att gå vidare. 3,20 måste provas.

DAGENS AVSLAG

Debrecen–Liverpool hoppar jag alla dagar i veckan till bara 1,33 på tvåan. Liverpool litar jag inte alls på och Debrecen jagar poängpremier. Kan gå vägen om Fiorentina gör ett par snabba på Lyon.