Spel

”Det får liksom bära eller brista”

Av: 

Minimedia

Daniel Söderbäck

SPEL

Sandebäck hyser respekt för motståndet i Tipsfajten: ”Strömberg är andrahandsfavorit...”

vem går till semifinal? Glenn Strömberg, Expekt, Ulrik Sandebäck, Sportbladet och Magnus Norman, Betfair. Där har ni profilerna som slåss om två platser i semifinalen i premiären av Tipsfajten.

Foto: bildbyrån, ulf höjer

Sex välkända profiler gör upp om vem som är bäst på att tippa.

I dag är det premiär för Sportbladet Spels tipstävling Tipsfajten.

Först ut är tre välkända ansikten. Glenn Strömberg, Expekt, Magnus Norman, Betfair och Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck.

Två av dem kommer gå till semifinal, vilka blir det?

✓ Glenn Strömberg om...

...varför han går till semifinal?

– Jag ser mer matcher live och på tv. Det har jag i ryggen när jag spelar. Jag kan ganska snabbt se vilken klass ett lag har och bedöma dess chanser för kommande matcher. Det beyder mer än statistik och formkurvor för mig i mina spel. Jag har vunnit denna tävling mest av alla det senaste året och har en lång erfarenhet och ett ganska komplett spelupplägg. Nu blir det cup och lite mer flyt med i bilden då en åker ur direkt. Det finns massa kul att räkna på då det handlar om tre spel á 100 kronor för alla.

...hur han förbereder sig för Tipsfajten?

– Inga konstigheter alls för mig. Jag gör min vanliga research för fredagarna för mina tips på Expekt. Jag kollar minst sex ligor där jag försöker hitta senaste nytt och favoriter som går in till överodds. Men det viktigaste för mig är alltså att se lagen live eller på tv.

...vad han tycker om sina konkurrenter?

– Norman har jag mött förut och han verkar ha förbättrat sitt spel. Han spelar lite säkrare nu och försöker hitta vettiga spel. Riktigt roligt ska det bli att sätta klorna i Ulrik Sandebäck. Det känns att han har passion för spel och han verkar mycket seriös.

✓ Ulrik Sandebäck om...

...varför han går till semifinal?

– Tja, troligen för jag läser på allra mest. Det borde ge resultat, men under en enda helg kan allt hända...

...hur han förbereder sig för Tipsfajten?

– Jag läser på precis som vanligt. Har valt att endast gå runt på tre lag. Det får liksom bära eller brista – men så är min taktik.

...vad han tycker om dina konkurrenter?

– Två idrottsmän jag har stor respekt för. Kan fortfarande nästan bli förbannad när man tänker på att Olle Nordin valde att bänka Strömberg i Italien-VM 1990. Jag hade gjort mycket för att bara få 20 procent av deras talang. Även som spelexperter för de respekt med sig även om Norman missgynnas av att inte får spela på tennis (bara 1x2-matcher). Så jag måste säga att Strömberg är knapp andrahandsfavorit (haha).

✓ Magnus Norman om...

...varför han går till semifinal?

– Jag ser mig själv som en outsider i sammanhanget. Jag vet att jag har kunskaper som räcker långt efter förra Bolagsfajten och det har gett mig lite mer mod.

...hur han förbereder sig för Tipsfajten?

– Jag reser ganska mycket och följer all världens fotboll ganska bra. Första omgången kommer jag att befinna mig/följa med stor spänning från Rotterdams ATP tävling tillsammans med Robin Söderling.

...vad han tycker om sina konkurrenter?

– Jag har stor respekt för Glenn Strömberg i första omgången. När det var Bolagsfajten var det mycket snack från många så kallade fotbollsexperter som sedan inte alls levererade. Jag tror att kan hända igen.

Experternas spel i helgen ser du genom att klicka på länken ovan till höger. Nästa fredag klockan 13.00 avgörs kval nummer 2 av Tipsfajten med tre helt nya profiler i deras jakt på två platser i semifinalen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel