Här blir de blåsta på 100 miljoner

SPEL

Två kusiner från Ljungby var bara en siffra från Drömvinsten: ”Oj, oj, oj”

Foto: BLÅSTA – MED EN SIFFRA Hade åttan varit en nia hade kusinerna från Ljungby vunnit 100 miljoner kronor.

Här blir två kusiner från Ljungby blåsta på 100 miljoner kronor.

Hade siffran åtta varit en nia hade de vunnit Drömvinsten.

– Oj, oj, oj. Det hade kunnat bli otroligt mycket pengar, säger en av spelarna.

De båda kusinerna från småländska Ljungby hade bestämt sig för att spela på Lotto och Joker i onsdags. De satsade 22 kronor och följde dragningen med spänning på kvällen.

Och att det blev spännande var bara förnamnet.

Vann 1 miljon

Alla sju siffrorna på Lotto 2 gick in – och det stod klart att de hade vunnit en miljon kronor. Men det kunde ha blivit mycket mera.

På Joker hade de slutsiffrorna 99. Maskinen drog 89 och kusinerna blev blåsta på Drömvinsten med en enda siffra. Vinsten hade landat på 100 miljoner kronor enligt Svenska Spel.

Bygger på gammalt husnummer

– Det kittlade lite extra när man insåg hur nära vi var att plocka hem Drömvinsten. Oj, oj, oj. Det hade kunnat bli otroligt mycket pengar, berättar en av vinnarna när Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, ringde upp för att gratulera. Vinnaren fortsatte:

– Vi är givetvis otroligt glada för vinsten. Att vinna prick en miljon gör ju även det en skillnad i plånboken och på kontot. Våra två Lottorader bygger på egna siffror, som exempelvis födelsedagar och även ett gammalt husnummer gled med när raderna spikades. Det gör detta lite extra roligt förstås.