”Djurgården och Syrianska åker ur”

SPEL

Så har oddsen på de allsvenska lagen förändrats – på bara fem omgångar

Foto: Toppen och botten Efter fem omgångar har guldoddsen svängt rejält i allsvenskan. Till det positiva: IFK Norrköping. Till det negativa: Djurgården.

Fem omgångar är spelade av allsvenskan.

Vinnare: Malmö FF, Gais och IFK Norrköping. Förlorare: Djurgården och Syrianska, som just nu enligt oddsen spelar i superettan 2012.

– Djurgården är så här långt säsongens stora negativa överraskning, säger Jörgen Sparredal på spelbolaget bet3655.

Trots att allsvenskan bara är i sitt inledande skede av säsongen så har det svängt rejält – sett till oddsen.

Sportbladet Spel har jämfört SM-guldoddsen innan säsongen och vad alla lagen står i just nu.

Före Göteborg

Det finns fem saker att konstatera:

Svenska mästarna Malmö FF har seglat upp som guldfavorit. Innan säsongen rankades de tvåa efter Elfsborg till fyra gånger pengarna. Nu är de etta till 3.25.

Gais inledde säsongen med en förlust. Sedan kom Wanderson och ändrade på allt. Lagets guldodds har chocksänkts från 101 till 34 gånger insatsen. Ett odds som säkert får många ”Makrillar” att jubla. det placerar laget före rivalen IFK Göteborg, som också är en av de mer negativa överraskningarna.

Nykomlingen IFK Norrköpings succéstart (fyra segrar på fem matcher) har inte gått obemärkt förbi hos oddssättarna. Innan säsongen låg oddset på ett SM-guld på ”Peking” på hela 76 gånger pengarna. Nu har det sänkts till 34.

Siktar på topp-sex

Djurgården har som mål att nå en placering bland de sex främsta lagen den här säsongen. Inledning lovar inte gott. Oddset på guld har ökat från 21 till 151 gånger pengarna, vilket placerar laget näst sist på oddslistan, efter noll segrar på fem matcher.

Den andra nykomlingen, Syrianska, var hårt betrodda av experter inför säsongen med rutinerade spelare som bland annat Peter Ijeh, Sharbel Touma och Johan Arneng i truppen. Laget väntar alltjämt på sin första seger, vilket också fått konsekvenser rent oddsmässigt. Guldoddset har höjts från 101 till 301 gånger pengarna, vilket placerar laget sist i oddslistan.

– Syrianska har så här långt inte varit den positiva överraskning som vi hoppades på. Vi har därför valt att höja guldoddset på Syrianska, kommenterar Jörgen Sparredal, marknadschef på spelbolaget bet365.