Firar miljonvinsten – med champagne och varmkorv

SPEL

Damerna var ensamma med sju rätt på lotto och fick dela på en miljon kronor

Hon glömde bort sina lottonummer och lät spelterminalen välja i stället.

Och glömskan visade vara guld värd – den 60-åriga damen och hennes väninna var ensamma med sju rätt på lotto och kammade hem en dryg miljon.

– Nu när vi vet att vinsten är på riktigt kommer vi fira med champagne och varmkorv, säger en av vinnarna.

De två damerna i 60-årsåldern har spelat lotto ihop i åratal och alltid spelat samma på nummer.

Men när en av väninnorna skulle lämna in raden till onsdagens dragning på Handlar'n i Karlshamn upptäckte hon att hon glömt att ta med sig det gamla det gamla spelkvittot.

– I stället för att försöka komma ihåg våra nummer lät jag spelterminalen göra jobbet för en hundralapp. Vi är mycket nöjda med resultatet (skratt), säger hon till Svenska Spel.

Glädjen är inte särskilt svår att förstå.

"Skratta åt allt och alla"

Damerna var nämligen ensamma med sju rätt och kammade hem hela 1 003 493 kronor. En av vännerna berättar om chocken när de insåg att de vunnit.

– Nu när vi vet att vi verkligen vunnit är allt bara fantastiskt! Vi blev helt skakis när vi rättade raderna och det gick inte att förstå, sägen hon, och avslöjar också att glädjen handlar om mer än bara pengarna.

– Känslan att vi kommer ha en halv miljon var på våra konton är jättehärlig. Dessutom är det extra kul att vinna för att alla som känner oss alltid sagt att vi aldrig kommer vinna någon högvinst. Nu kan vi bara skratta åt allt och alla, vilket är jättekul!

Och fira tänker de göra, dock med en något ovanlig kulinarisk kombination.

– Nu när vi vet att allt stämmer och vinsten är på riktigt kommer vi fira med champagne och varmkorv, samt något annat kul. Underbart!