”Bygg en staty om Malmö tar poäng”

SPEL

Spelbolagen inför kvällens CL: Så går det för Malmö Säkraste spelet Största skrällen

1 av 2 | Foto: Åge Hareide.

Malmö FF är chanslösa i kväll mot PSG. Det menar oddssättarna inför Champions League-premiären.

Chansen är så liten att ett spelbolag menar att man bör fundera på att bygga en staty av Åge Hareide om laget tar poäng.

Här nedan svarar spelbolagen på hur de lirar i kväll och vilka lag som är säkra vinnare och vilka som har störst chans att skrälla.

✓ Frågorna till spelbolagen:

■ ■ ■ 1) Malmö är starkt nederlagstippade mot PSG i kväll, har laget någon chans enligt oddsen? Hur spelar ni?
■ ■ ■ 2) Vilket är det säkraste spelet på kvällens CL-matcher?
■ ■ ■ 3) Vilket är den största skrällen på kvällens matcher?

JONAS NILSSON, UNIBET:

1) – Det är förmodligen till och med så att man möter ett bättre lag än något av lagen man mötte förra året i gruppspelet och det kommer bli ett försvarsinriktat Malmö FF på Parc de Princess i kväll. Allt annat är galenskap från svenska mästarna. Man ska vara numret för litet och kommer få det svårt när PSG skruvar upp tempot, spel mot ett mål är inte alls otänkbart om PSG tar uppgiften på allvar. Malmös chans är att bevaka poängen man har så länge det är möjligt, när den utsikten gått dem förbi gäller det att hålla nere siffrorna. Det ska vara på den nivån.

– Klart kul om de klarar hålla franska mästarlaget stången i åtminstone en halvlek men det är inte säkert man klarar sig ens 45 minuter utan att släppa in mål. Blir sen reaktionen på ett insläppt mål att man ställer om laget kan det rinna till ytterligare. Har svårt att se att Malmö ska få in en boll och båda lagen att inte göra mål (1.49) alternativt hemmalaget att vinna utan att släppa in mål (1.59). Ska man vara något patriotisk håller man en tumme för att Malmö rider ut de första 45 minuterna iaf, X2 i halvlek (2.43) kan då vara värt att överväga.

2) – Förutom att PSG slår Malmö (1.12) har jag svårt att se att Real ska misslyckas med att ta tre poäng mot Sjakhtar hemma på Bernabeu (1.18). De båda storlagen ska kvalificera sig från den här gruppen och är måna om att börja gruppspelet på bästa möjliga sätt.

– Väldigt favoritbetonat men att Benfica slår Astana (1.20) känns också rimligt.

3) – Om man ska spela med hjärtat kan hcp-spelen på Malmö vara något, MFF +2 med asiatiskt handikapp (2.30), då får man pengarna tillbaka om Malmö ”bara” förlorar med två mål.

– Sen ska det bli intressant att se vad Mönchengladbach (6.75) kan göra borta mot Sevilla och samma med CSKA Moskva (4.50) borta mot Wolfsburg.

ERIK WÄNNSTRÖM, NORDICBET:

1) – MFF:s chanser till poäng borta i Paris i kväll är extremt små. PSG är ett av världens bästa lag, och allt annat än hemmaseger får betecknas som en jätteskräll.

2)PSG att vinna mot Malmö FF till 1,12 gånger insatsen. Som svensk fotbollssupporter så tar det givetvis emot att spela på MFF-förlust, men statistiskt sett så är det här omgångens säkraste spel.

3)Galatasaray att vinna hemma mot Atletico Madrid till 5,50 gånger insatsen. Med tanke på att det är i början av säsongen, och att Galatasaray historiskt sett är väldigt starka hemma så tycker jag att det finns ett intressant värde här.

MATTIAS WENNERKVIST, BETSSON:

1) – Tyvärr Malmö men ni är chanslösa här. Ett PSG, med eller utan Zlatan, är numret för stora för MFF. Rosenberg & co kommer att få rikta in sig på försvarsspel och försöka hålla ner siffrorna. Lyckas man med bedriften att plocka poäng i Paris så måste en staty på Åge Hareide börja byggas på Malmö torg. Vi kan vänta oss ett PSG som trycker på direkt från start där Malmö får statsa på kontringar. Över 2.5 mål till 1.47 är klart spelbart.

2) – Säkraste spelet i CL är Manchester City hemma mot Juventus. Manchester City har öppnat Premier League på ett fantastiskt sätt och leder ligan med fem raka vinster. För Juventus så pekar formkurvan precis motsatt då man efter tre omgångar fortfarande inte vunnit någon match. Detta trots att man spelat två matcher på hemmaplan och mött lag som Udinese och Chievo. ”Den gamla damen” kommer att få det oerhört svårt mot ett City i toppform, raka ettan spelas till 1.75.

3) – Största skrällchansen hittar vi i matchen mellan PSV och Manchester United. Ett Manchester United, som med stor sannolikhet tvingas spela utan Rooney, möter ett PSV som öppnat ligan på ett bra sätt och är obesegrade efter de fem inledande omgångarna. Detta är en svår bortamatch för United och att PSV ska kunna sätta grus i den röda maskinen och plocka en poäng känns väldigt troligt.

ALEXANDER ZACHRISSON, BETSAFE:

1) – Malmö är nederlagstippade vilket så klart inte är konstigt. På varje position är PSG den bättre spelaren och ska så klart vinna den här matchen utan några som helst problem. Att spela Malmövinst till 30.00 gånger pengarna är nog lite väl friskt vågat. I och med att en PSG-vinst i detta nu ger 1.09 kommer vi snarare spela att PSG vinner utan att släppa in något mål till 1.70 gånger pengarna. Tyvärr tror vi att de blir en så pass tuff afton för Rosenberg & co att de får sikta in sig på att njuta av de 90 minuterna mot några av världens bästa spelare och se till att försöka hålla tätt så långt det bara går.

2) – Förutom att PSG med all säkerhet vinner mot Malmö får även en portugisisk seger för Benfica hemma mot Astana ses som en klar etta (1.17).

– Utöver de två, relativt säkra matchresultaten, är även att Cristiano Ronaldo gör mål hemma mot Sjakhtar Donetsk till 1.40 gånger pengarna en given vinnare. Med tanke på hur han storspelade i helgen med sina fem mål och hans nuvarande form överlag känns det som en självklarhet att han även nätar ikväll.

3) – Att PSV lyckas knipa tre poäng hemma mot Manchester United är inte helt tokigt (3.40).

– Större under har också skett än att se Juventus bortaslår Manchester City till 4.90 vilket är spännande spel.

– Att Borussia Mönchengladbach vinner borta mot Sevilla (6.25) blir dock ”tvåan” jag spelar i kväll.

Sportbladet Spel

ARTIKELN HANDLAR OM