De vann SM-guld – nobbas av experter

SPEL

Oddsen visar: Redan favoriter i SHL nästa näsong

Foto: Tommi Kallio (t.h.) och hans Växjö får inte jubla över SM-guld nästa säsong, visar oddsen.

De kämpade ner jättefavoriten Skellefteå och skrällvann SM-guldet.

Men Växjö får inte lyfta hockeybucklan nästa säsong, visar oddsen.

– Även om det blev förlust i finalen 2015 så tror vi att Saik har väldigt goda möjligheter att ta hem SM-guldet, säger Henrik Holm hos Unibet.

SPELARENKÄT: De är SHL:s bästa och värsta fans

In i det sista talade både odds och experter emot Växjö som SM-segrare i ishockey.

Smålänningarna tystade dock tvivlarna och spelade hem guldet efter att laget vänt 0–2 till 3–2-seger i sjätte mötet med regerande mästarna Skellefteå AIK.

Oddsen visar dock att tiden på tronen endast blir ettårig – västerbottningarna återtar nämligen SM-titeln.

– Skellefteå har dominerat svensk hockey de senaste åren, föreningen pumpar fram fina talanger och gör ett gediget jobb i att hitta utländska spelare med spetskompetens. Skellefteå är Sveriges bästa hockeyklubb och det talar för att de vinner SM-guld, säger Henrik Holm.

”Truppen ser bra ut...”

Oddsen pekar samtidigt på att Växjö knappast faller ihop som ett korthus, trots att man nobbas av experten.

Laget spås ge Skellefteå en rejäl kamp i toppen.

– Växjö har byggt en stark organisation på kort tid och kommer fortsätta jobba på samma framgångsrika sätt. Truppen ser bra ut och framförallt har de byggt upp en fin arbetsmoral och kämpaglöd i gruppen.

”En jätte i dvala”

Bland lagen bakom toppduon finns Frölunda och Färjestad.

Holm vill dock redan lyfta ett varningens finger för Djurgården, som till oddset 35,00 gånger pengarna får anses vara en riktig dark horse i sammanhanget.

– En jätte i dvala som redan nu ser riktigt intressant ut inför nästa säsong är Djurgården (35,00). Laget har värvat kvalitetsspelarna Sallinen och Hultström från Leksand och nyligen stod det klart att norska storstjärnan Patrick Thoresen återvänder till Dif. Lägg där till att poängmaskinen Marcus Sörensen och duktige målvakten Mikael Tellqvist redan finns i klubben så har du en stark stomme som kan bära laget. Dif kan mycket väl blanda sig i striden om guldet nästa säsong.

Se listan på oddsen nedan.

SPELARENKÄT: De är SHL:s bästa och värsta fans