Grattis, Bajen – ni skräller direkt

SPEL

Spelbolagens experter: ”Kommer satsa allt...”

Foto: Kennedy Bakircioglus Hammarby tar en skalp redan i premiären, tror spelbolagen.

En grönvit fest – redan i premiären.

Spelbolagens experter slår fast att Bajen skräller direkt.

– Häcken kommer att ställas inför ett kokande Tele 2 Arena, säger Erik Wännström hos Nordicbet.

Lagom till påsk sparkar äntligen allsvenskan igång på arenorna runtom i Sverige. Sportbladet Spel tar tempen på första omgången tillsammans med spelbolagens experter:

✓ Vilket lag är största favoriten i premiären, enligt oddsen?

Jonas Nilsson, Unibet: Givet förutsättningarna, så visst ska IFK Göteborg slå Åtvidaberg hemma på Ullevi (1,30) i premiären. Laget har visat i cupen att man är att räkna med i år, igen, och börjar säsongen med gott självförtroende. Övriga två storfavoriter i premiären är utslagna ur cupen men säkert revanschsugna vilket både Gif Sundsvall och Halmstad säkert kommer få lida för.

Erik Wännström, Nordicbet: IFK Göteborg till 1,30 i odds är premiärens solklara spik. Blåvitt har vunnit samtliga fyra hemmamöten mot Åtvidaberg under 2010-talet och försäsongsformen talar för att det blir en ny seger när lagen nu möts igen.

Rául Valencia López, Betsson: Största favoriten i premiäromgången är IFK Göteborg till 1.28 hemma mot Åtvidaberg. Göteborg har visat upp riktigt bra spel på försäsongen i träningsmatcher och även nått final i svenska cupen. Man är en av guldkandidaterna inför säsongen.

Niklas Joelsson, Expekt: IFK Göteborg (1,30) är vår största favorit i premiären hemma mot Åtvidaberg.

✓ Vilka tror ni skräller?

Jonas Nilsson, Unibet: Det är alltid ovisst med premiärer och visst kan Sundsvall ställa till det för storfavoriten Malmö FF. Om än att man inte vinner kan man säkert knipa en poäng. I övrigt saknas det stora favoriter i premiären men jag skulle ändå vilja slå ett slag för Örebro som om inte annat i cupen visat att man blir att räkna med i år.

Erik Wännström, Nordicbet:  Det finns ett värde i att spela på nykomlingen Sundsvall som tar emot Malmö FF hemma på Norrporten Arena. Det är premiär, det är konstgräs och det är ett hungrigt Giffarna som kommer att göra allt för att MFF inte ska få med sig några poäng hem. Jag väljer att flagga för en potentiell Norrlandsskräl.

Rául Valencia López, Betsson: Örebro är ett av lagen som ser otroligt spännande ut inför säsongen. Nu har man även kvalificerat sig till final i svenska cupen där man slagit ut lag som Malmö och Elfsborg. 2,80 på Örebro borta mot ett Norrköping, som man inte riktigt vet vart man har, synas och är rundans mest tänkbara ”skräll”.

Niklas Joelsson, Expekt: Henke Larssons Helsingborg kan mycket väl öppna den nya säsongen med en seger (3,00) borta mot Kalmar.

✓ Vilket spel skulle ni redan nu satsa pengar på i premiären?

Jonas Nilsson, Unibet: Hammarby ska bli kul att se i Allsvenskan och de kommer störa många lag, Häcken kan bli det första laget som får erfara detta och 2.90 på den hemmasegern är lite intressant.

Erik Wännström, Nordicbet: Jag skulle satsa på en Hammarby-seger till 2,85 gånger insatsen. Bajen kommer att satsa allt i premiären – klubben, och inte minst fansen har väntat på den Allsvenska återkomsten i många år och Häcken kommer att ställas inför ett kokande Tele 2 Arena.

Rául Valencia López, Betsson: Vi skulle säga Hammarby till 2,85 hemma mot Häcken är ett bra spel. Första allsvenska matchen på bra länge, kommer troligtvis vara fullsatt på Tele2 och Hammarby som kommer med en derbyseger i näthinnan och stort hjärta. Kan bli svårt för Häcken att stå emot.

Niklas Joelsson, Expekt: Malmös 1,52 borta mot Giffarna känns rätt bra, redan nu. Det är även rätt frestande att lägga till AIK hemma mot Halmstad för att få upp oddsen över två gånger pengarna.
 

Se första omgången med odds nedan

ARTIKELN HANDLAR OM