Spel

”Nu är det examensdags”

Av: 

Ulrik Sandebäck

SPEL

Här är dagens tre bästa spel i Brasilien – plus ”spelartipset”, tisdag 17 juni

Varje dag under fotbolls-VM i Brasilien ger Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck sina bästa speltips.

I dag, tisdag 17 juni, tror han stenhårt på VM:s ”poplag”.

– Jag har hyllat Belgien i ett par år nu. Nu är det examensdags, säger Ulrik Sandebäck.

STRAFFSPARKEN:

SPEL: Belgien–Algeriet.
TIPS: 1.
UNIBETS ODDS: 1,43.
SVENSKA SPELS ODDS: 1,40.
KOMMENTAR: Jag har hyllat Belgien i ett par år nu. Nu är det examensdags och jag tror inte landets alla Premier League-spelare viker ned sig när det gäller som mest. Tvärtom – jag tror vi får se ett helt annat Belgien än det som på halvfart slog Sverige bekvämt med 2–0.

Utöver långtidsskadade Christian Benteke har Belgien nu få problem. Lukaku ska vara startklar och är en av världens bästa forwards. Bakom sig har han Hazard, Fellaini, De Bruyne som ger bra understöd. Mittbackslåset med Kompany/van Buyten kanske är mästerskapets bästa. Algeriet? Ser lika tamt ut som vanligt.

FRISPARKEN:

SPEL: Brasilien–Mexiko.
TIPS: Båda lagen gör mål.
UNIBETS ODDS: 1,89.
SVENSKA SPELS ODDS: –.
KOMMENTAR: Brasilien var en rejäl besvikelse i VM- premiären. Det var egentligen bara domartrion och Neymar som såg till att Kroatien besegrades med 3–1. Försvaret såg darrigt ut och kroaterna hade även ett andra mål inne, men som ytterst tveksamt blev bortdömt.

Mexiko kommer också högst sannolikt att få sina lägen i den här matchen. Brasilien vill hela tiden framåt – i alla lägen – och det kommer att finnas kontringsytor för Mexiko. Mexiko såg piggt ut i premiären och Giovani Dos Santos ser ut att ha prickat formen perfekt. Jag tror på en trevlig och chansrik match – båda lagen gör mål!

LÅNGSKOTTET

SPEL: Hemmalaget gör mål på straff.
TIPS: Ja.
UNIBETS ODDS: 6,00.
SVENSKA SPELS ODDS: –.
KOMMENTAR: Naturligtvis lite av ett chansspel. Men som jag ser det kommer Belgien att föra spelet, pumpa på framåt och vara en hel del i algeriernas box. Skulle inte alls förvåna om det till slut blir en straffspark – som laget sedan gör mål på.

Det finns flera andra intressanta disciplinsspel. Som om det blir rött kort i matchen. Det ger 3,75 i odds – lite för lågt för min del. Fler ”statistikspel” som jag ser som väldigt bra i den här matchen är att Belgien äger bollen mer än 56,5 procent. Det ger Unibet 1,90 för. Inget långskott – men likväl bra spel.

SPELA SPELAREN

SPEL: Gör mål i matchen Brasilien–Mexiko.
TIPS: Neymar.
UNIBETS ODDS: 1,70.
SVENSKA SPELS ODDS: –.
KOMMENTAR: Jag hyllade Neymar inför VM-premiären – och jag har ingen anledning till att ändra min uppfattning. Han är inne i zonen, känner sig odödlig och bara går ut och kör. Och Neymar tar alla fasta situationer – så han får i varje match flera bra lägen. Dessutom handlar nästan all brasiliansk kreativitet om just Neymar, tror inte det blir någon skillnad mot Mexiko.

”Enda” skillnaden var att Unibet gav oss 2,10 i odds i premiären som målskytt – nu får vi nöja oss med 1,70. Landskamper/mål: 50/33.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert: