”Som att kasta pengarna i sjön”

SPEL

Spelbolagen inför CL i kväll: Bästa spelet Spelen du ska undvika

Foto: Cristiano Ronaldos Real Madrid avfärdar Roma I kväll, enligt både odds och experter.

Glöm eventuella skrällar i kvällens Champions League.

Spelbolagens experter dömer ut både Gents och Romas chanser.

– Känns lite som att slänga pengarna i sjön om man tror på avancemang för italienarna eller belgarna, säger Mattias Wennerkvist hos Betsson.

✓ Frågorna till spelbolagen

1) Real har 2–0 i ryggen från bortamötet med Roma, kan det tala för kryss eller en tvåa i kvällens match? Vad tror ni?
2) Vilket spel på kvällens matcher ska man undvika?
3) Som ni ser det, vilket är kvällens bästa spel?

JONAS NILSSON, UNIBET:
1) – Visst är det så att Real Madrid inte behöver vinna för att ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League men jag tror inte att man chansar och ger Roma något gratis. Gästerna kommer behöva gå framåt då de måste göra mål vilket kommer öppna för snabba omställningar för Real Madrid, ett upplägg som torde passa dem relativt bra. Båda lagen kommer från hyggliga genrep där Real städade av Celta Vigo (7–1) och Roma vann över Fiorentina (4–1) så målformen verkar finnas där. Vet inte om det direkt talar för ett oavgjort resultat eller för en bortaseger men klart är att man inte ska räkna bort Roma. Underhållande och målrik (?) match att vänta på Bernabeu.

2) – Givet förutsättningarna i just Real Madrid-Roma talar det mesta för att vi kommer få se en del mål och priserna på överspelen har gått ner. Lite beroende på hur man väljer att tolka den informationen kanske underspelen ska undvikas inför kvällens drabbning. Just Real Madrid hade samma utgångsläge inför returen i förra årets åttondelsretur, man hade vunnit borta mot Schalke i första mötet med just 2–0 och skulle bara spela av returen hemma på Bernabeu. Riktigt så blev inte fallet. Real Madrid undkom med blotta förskräckelsen och gick vidare med sammanlagt 5–4 efter att Schalke vann returen med 4–3 och således bara var ett mål från avancemang.
3) – Wolfsburg såg ut att ha sin kvartsfinalplats klar efter 3–0 borta mot Gent efter en timme spelad. Hemmalaget vaknade sent och petade in två mål i matchens slutskede och returen lever i allra högsta grad. I hemmaspelet är man tryggare och kommer inte låta Gent vädra morgonluft. Gästerna måste göra mål och kommer gå framåt vilket Wolfsburg kommer utnyttja, man är det bättre laget och vinner returen (1,56).

MATTIAS WENNERKVIST, BETSSON:
1) – Real har en behaglig ledning att luta sig tillbaka på, men inte kommer man att riskera nått för de. Man förväntas starta med en stark elva som är storleken större än Romas. Med tanke på att matchen spelas på Bernabeu, där Real Madrid bara tappat poäng i en av sina tio senaste matcher, så tror vi att Real vinner denna matchen tämligen enkelt, trots resultatet man har att gå på.

2) – Både Real Madrid och Wolfsburg har fina bortaresultat att bygga vidare på i kväll. Jag ser en väldigt liten risk att Gent eller Roma ska kunna vända på steken i nått av dessa möten. Därför känns det lite som att slänga pengarna i sjön om man tror på avancemang för italienarna eller belgarna, vilket även oddsen vittnar om. Vi erbjuds odds 15,50 på Roma respektive 12,50 på Gent.
3) – Wolfsburg-Gent blev ett målfyrverkeri senaste och kvällens match lär fortsätta i samma möster. Gent har ingenting att förlora och måste sätta full fart framåt direkt. Odds 1,65 på över 2,5 mål känns väldigt spelbart och överspel generellt är något som man kan fylla på med under matchens gång.

ALEX ZACHRISSON, BETSAFE:
1) – Oavsett hur bra Roma spelar ikväll kommer man inte kunna mäkta med de vita drakarna från Madrid. Real kommer aldrig släppa ett 2–0-övertag, framförallt inte på hemmaplan. Vi har Real Madrid till storfavoriter i kvällens drabbning, vi tror som sagt att detta är en säker etta.

2) – Som resonerat kring Real-Roma tror jag man ska undvika att lägga en alltför stor insats på att Roma går och vinner i kväll (7,75) även om det så klart är fullt möjligt och ger en riktigt fin utdelning. Mer realistiskt är i så fall att tro att Roma som bäst kan mäkta med ett kryss i kväll, vilket även det ger ett fint odds (5,25).
3) – Jag kommer spela Cristiano Ronaldo som första målgörare i matchen mellan Real Madrid och Roma till fina 3,20. Han ser åter ut att vara i god form och gjorde hela fyra mål senast mot Celta Vigo, så att tror att CR7 trycker dit första baljan, precis som i senaste matchen mot Roma, känns inte helt otroligt.

Se samtliga odds nedan.