Spel

Håll löftet om sänkt totoskatt

SPEL

Micke Nybrink: Jag tvivlar på att det händer något

Inför valet läste jag i en facktidning att sossarna, miljöpartiet, centern, kristdemokraterna och moderaterna anser att totoskatten bör sänkas.

Halleluja!

Ska bli kul att se hur det blir nu, om något händer, eller om det bara var tomma ord?

Så här är det: En spelare som omsätter 100 000 om året tjänar 5000 om totoskatten sänks med fem procent. Med ”tjänar” menar jag om man ser på årssaldot. Sanningen för många av oss är ju, tyvärr, att saldot står på minus vid årets slut – men siffrorna skulle alltså snyggas till lite.

För min del, som halvt om halvt sönderspelad, skulle en sänkning av totoskatten med några procent vara ungefär lika betydelsefull som en slopning av fastighetsskatten. Men, som sagt, jag tvivlar på att det händer något.

Hur som helst, med sänkt totoskatt skulle ATG ha större möjlighet att konkurrera med nätbolagen. Bättre odds för en spelare är nämligen ungefär lika viktig som volymprocenten för en alkoholist.

En annan sak som är viktig är informationen från travtränarna. Har ni hört ordet prepare någon gång? Det är lånat från franskan och innebär att hästen inte körs för seger i första hand. Kusken kör hästen snällt och sitter gärna fast i mål. Sådant är bra för psyket, hästen får stärkt självförtroende. Travtränarna tillämpar det ofta som uppladdning inför kommande, större uppgifter.

Och det är ju bra, klyftigt.

Vad som inte är lika lysande är när man som spelare utsätts för att ens objekt körs prepare, utan att man har en aning om det. Jag har sett flera sådana fall på slutet, bra hästar med vinstchans som körts väldigt passivt.

Man har knappt trott sina ögon när kusken helt utan anledning vikit ner på innerspår eller kanske gett fasen i att svara anfall in i sista sväng. Om jag hade spelat någon av dem hade jag varit – aningen– irriterad.

Veckans tips

Micke Nybrink

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel