Stjärnorna kan bromsa kräftgången

SPEL

Förra året var han omskriven för brillorna.

Nu skapar Home Alone rubriker för sin framfart på travbanorna – utan glasögon.

Ni minns vilket rabalder det blev förra året när en optiker klurat ut att Home Alone var närsynt och galopperade för att han såg för dåligt. Home Alone utrustades med stora glober till glasögon och artiklar om den närsynte hästen gick runt i pressen.

Nu har tränaren Björn Berglund plockat bort glasögonen och till och med satt en borstbländare över nosen på Home Alone för att han inte skall se för mycket!

Tydligen rätt medicin för bättre än Home Alone var i lördags har jag aldrig sett honom.

Scarlet mot Varenne – en godbit

Men trots Home Alones uppvisning var det Scarlet Knight och Stefan Tarzan Melander som var den stora behållningen från Halmstad förra veckan.

Nu snackar Tarzan om att plocka ut Scarlet Knight i Jubileumspokalen på Solvalla 10 augusti. Inte omöjligt att både Varenne och Victory Tilly finns med bakom startbilen då. Snacka om drag.

Det är just stjärnor som Home Alone och Scarlet Knight som travet behöver nu för att lyfta intresset för sporten igen.

Publiken har minskat stadigt de senaste tio åren men nu har även omsättningen på spelet sjunkit.

Hittills i år har omsättningen minskat med drygt sju procent och det är en ovan sits för ATG som tidigare i stort sett noterat stigande spel varje år och många har nog sett totospelet som ett självspelande piano. Men med hårdnande konkurrens från både inhemska och utländska aktörer är nu situationen en helt annan.

Det är bara V75 av alla spelformer som håller ställningarna. Trio är den stora förloraren med en minskning på 39 procent men även V64 har fätt sig en rejäl törn och minskat med nästan 15 procent.

Jag kan tänka mig att travhövdingarna drömmer om revanschmatchen mellan Scarlet Knight och Varenne kombinerat med några rejäla jackpot på V75...

Leif Holmqvist