– Vid en förlust finns inga ursäkter längre

SPEL

De är formsvagast i allsvenskan – i kväll möts de på Stadion

Foto: sämst i allsvenskan Djurgården och IFK Norrköping har bara tagit en poäng på tio matcher tillsammans efter EM. I kväll möts de på Stadion.

Det är ödesmatch på Stadion i kväll mellan allsvenskans två formsvagaste lag.

– Vid förlust finns det dock inga ursäkter längre och då räknar vi med att Djurgården på allvar är indragna i bottenstriden, säger Jörgen Sparredal på spelbolaget bet365.

Inför säsongen var Djurgården tippat som ett topplag, rent av att kunna utmana om guldet i och med att laget slutade trea 2007.

– Innan säsongen startade gav de oddset sex gånger pengarna att vinna SM-guld. Allt har dock gått i motsatt riktning och nu är de snart nere i samma odds att åka ur, säger Jörgen Sparredal på spelbolaget bet365.

Nu har laget bara fyra poäng ner till kvalplats och möter i kväll jumbon Norrköping på Stockholms Stadion.

En pinne på tio matcher

Båda lagen är de två formsvagaste just nu i allsvenskan och tillsammans har båda lagen på tio matcher efter EM ett uselt facit:

En poäng och målskillnaden 7–22.

Trots att det var så långt tillbaka som 28 april, då Sölvi Ottesen stötte in 2–1 i 87:e minuten hemma mot Ljungskile som Djurgården vann, så är de klara favoriter i kväll.

”Svikit gång på gång”

– Vi håller Djurgården som klara favoriter trots usel form. De har dock svikit gång på gång och vi räknar inte med någon större rusning efter oddset på en hemmaseger, säger Sparredal och fortsätter:

– Det enda som talar för Norrköping i kvällens match är att de så här långt har tagit fler poäng borta än hemma, säger Jörgen Sparredal.

Lagens usla facit efter EM:

✓ Djurgården:

2 juli: Elfsborg (h) 0–2
6 juli: Trelleborg (b) 1–1
12 juli: IFK Göteborg (h) 1–2
21 juli: Helsingborg (b) 0–2
27 juli: Helsingborg (h) 1–2
Poäng: 1 p. Målskillnad: 3–9

✓ Norrköping:

2 juli: Sundsvall (h) 0–2
7 juli: Hammarby (b) 3–4
13 juli: Kalmar (h) 1–3
23 juli: Elfsborg (b) 0–3
30 juli: Elfsborg (h) 0–1
Poäng: 0 p. Målskillnad: 4–13.

Djurgården och Norrköpings siffror först.