”Det är alltid lurigt att spela på storlag”

SPEL

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Brage sparkade i går sin spelande tränare Anders Sjöö – jag tror inte på någon omedelbar effekt. Utöver vänsterbacken Sjöö missar även avstängda duon Robert Fernström och Fredrik Bengtsson den svåra bortamatchen mot Västerås. VSK vinner till 1,35 (bet365). 1/1 ht/ft ger 1,83.

DAGENS DRAG

Det finns många starka ­favoriter i kväll – men färre bra drag. Jag testar ett formstarkt Skövde till 2,70 (Betsson) borta mot Torslanda. Torslanda har ett tungt avbräck då skyttekungen Hecor Svensson är avstängd. Örgryte öser på i Superettan. Spelas mot Mjällby till 1,70 (SvS).

DAGENS AVSLAG

Det är alltid lurigt att spela på storlag till favoritodds som tar sig vidare med oavgjort eller en liten förlust. Se på Barcelona och Juventus i går. I kväll kan Fiorentina mycket väl göra samma sak – alltså kryssa sig fram.

✓ GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Alla lopp skall köras men för mig är 10 Maharajah (V64-4) kvällens säkraste vinnare. Det är bara lycksökare som väljer att gardera honom. Mitt andra singelstreck tränas också av Stefan Hultman, nämligen 1 Multiple Choice i V64-3. Läge och distans passar utmärkt och troligt scenario är spets och slut.

DAGENS DRAG

Jag vill höja ett varningens finger för 6 Drisco Accenta i V64-6. Hästen svarade för en vass långspurt senast och formen verkar vara på topp. Läget kan ställa till det men med klaff på bitarna kan hon mycket väl blanda sig i segerstriden och till och med vara först i mål. Ett roligt DD-drag.

DAGENS AVSLAG

4 Steinlager (V64-1) vek ner sig i spets senast och har inte varit som bäst på slutet. Det är möjligt att tioåringen har tappat segergnistan och för mig är det absolut en favorit i fara. Jag tänker i alla fall gardera honom.

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Örgryte har sju matcher i följd utan förlust och bra chans till ytterligare tre poäng hemma mot Mjällby. Gästerna har kännbara avbräck i avstängda backduon Robledo och Ivanovski och 1,70 är intressant. Olympiakos kan spelas med hcp -1 till cirka 1,50 på nätet.

DAGENS DRAG

Schalke 04 vann hemmamatchen rättvist men utan skadade Engelaar, Neuer, Jones och Farfán får man det tufft i returen. 1,80 på Atlético Madrid duger. Dynamo Kiev har råd att förlora med 0–3 här och till höga 4,35 hos Expekt är ett kapabelt Spartak Moskva värt ett chansspel.

DAGENS AVSLAG

Ligacupen får allt lägre status för varje säsong och att Premier League-lagen matchar B-betonade lag är snarast en regel numera. Blackburn till 1,20 och Fulham till 1,40 är odds som bör bemötas med skepsis.