Spel

”Oddset är för lågt på Frölunda”

Berglund om dagens avslag – här är alla spel

Foto: bildbyrån

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Doncaster var det bättre laget i det första mötet med Cheltenham och med tanke på gästernas tunga avbräck och svaga bortafacit känns ettan stark. 1,54 finns hos flera nätbolag. Guingamp har fin form och har bra vinstchans hemma mot ett försvagat Brest till ett fint odds.

DAGENS DRAG

Flera intressanta objekt i de lägre divisionerna i England. Allra mest lockar oddset på ett formstarkt Darlington borta mot ett sargat Accrington. Leyton Orient kan tända till av tränarbytet och då Southend saknar flera tongivande namn är ettan värd ett spel.

DAGENS AVSLAG

Inga riktigt svaga favoriter i dag, men oddset på Brighton lockar definitivt inte. Hemmalaget har fem man på skadelistan, frågetecken för ytterligare en duo och därtill är Flettwood cupspärrad. Luton kan överraska.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

9 Start Brodde har form och när han behagar gå felfritt är han riktigt bra. Före förra starten hade han bara galopperat en längre tid så det var ett fall framåt. Nu ska Björn Goop sköta tömföringen i V65-2 bakom Start Brodde och det är aldrig ett minus.

DAGENS DRAG

Det handlar i första hand om 3 Ottens Vigo som är favorit och 7 Agassi Hall i V65-1. Man kan lätt konstatera att ingen av dem har gjort något kanonlopp den senaste tiden. 7 Agassi hall tycker jag i alla fall är den bättre i grunden och den som är närmast form.

DAGENS AVSLAG

Frölunda har haft det tungt under 2009 med både skador och resultat, men någon gång vänder det. Södertälje har två gånger i rad tappat 2–0-ledningar på bortplan. Det lutar åt hemmaseger, men oddset är för lågt.

✓ MATTIAS KARLSSON

DAGENS SÄKRA

Januaritisdagslunk när V65 kommer till Axevalla mellan Skövde och Skara. Det är mycket upp och ner för Kari Lähdekorpis hästar, men nerstrukne 7 K.K.Logistic i V65-5, DD-1, tände till senast och är en häst som borde kunna hävda sig på V75 egentligen.

DAGENS DRAG

Åke Svanstedt kör på hemmabanan Axevalla för första gången efter den uppmärksammade avstängningen och semestern. Han har visat sig mycket revanschsugen och hästarna har visat ovanligt bra vinterform. 10 Baloo Nalan kan vinna V65-3.

DAGENS AVSLAG

V65-1 är en klurig variant av sammanslaget tilläggslopp och snabblopp. 3 Ottens Vigo borde garderas om till exempel Svanstedts 7 Agassi Hall har hittat bättre form, och Lähdekorpis 5 Asterix Tooma går inte att räkna bort.