”Jag har en fegtrippel”

SPEL

Uldrik Sandebäck om dagens drag – här hittar du alla tipsen

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Manchester United och Chelsea kan vi inte se tappa poäng i dag. Topp­duon möter två svaga ­bottenlag på hemmaplan. Det kan bara sluta med två ­klara segrar. Sedan kan man lägga till minst ”lika klara” Edsbyn på hemma­plan mot Falun. Unibet ger 1,48 för den ”fegtrippeln”.

DAGENS DRAG

Jag tror hårt på Fenerbahce i det stekheta derbyt mot ett skadedrabbat Galatasaray. Gästerna har flera tunga stjärnor borta. En av dem som saknas är Tobias Linderoth. Odds: 2,25.

Southend var bra senast och möter nu Swindon som har en tung trio borta. Oddset är fina 1,85.

DAGENS AVSLAG

Frölunda blandar och ger i elitserien. Laget under­presterar – främst på hemma­plan – och det finns ingen trygghet i spelet. Nu väntar Mora, som med mindre medel utnyttjar sin kapacitet betydligt bättre. Avstå spel.

Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA

1 Jay Jay Okocha (V75-2) är en hyfsad spik. Det finns i alla fall inte många som har bättre chans i omgången. Om han kan försvara ledningen är loppet över, annars blir det spännande. 15 Nordgubben (V75-5) är ett magnifikt kallblod som bör susa runt och förbi allt när han slipper möta eliten.

DAGENS DRAG

10 Grove’s Ben (V75-3) är en racer. Han kan mycket väl spurta ner allt i en dålig gulddivision. Formen är kanon. 7 Loy Lavec är det givna draget i V75-6. Hästen är startsnabb värre och såg kalasfin ut senast. 10 M.T.Buffett (V75-7) är lite av veckans stora drag. Han är vrålspeedig. Passas!

DAGENS AVSLAG

5 Supersemlan (V75-4)

kan vinna men att hon ska vara klar favorit i det här vidöppna loppet är inte alls motiverat. För mig är hon bara ett streck i mängden och jag ser förstås gärna att hon torskar.

Mattias Karlsson

DAGENS SÄKRA

I dag körs vintermeetingets andra B-lopp på Vincennes i Paris, Prix du Bourbonnais med 100?000 ­euro i förstapris. Enda svensken, 1 Hot Tub, får ingen preparé till skillnad från ­stjärnorna på tillägg. Han jagar plats i Prix d’Amerique. Visst är Hot Tub bland de tre till Unibets platsodds 2,25.

DAGENS DRAG

Det är till och med värt att prova ett vinnarspel på 1 Hot Tub till sju gånger pengarna hos Unibet. Senast i Prix de Bretagne var han bästa hästen och blev knappt slagen av Kool du Caux. Då var inte formen på topp, den ska vara bättre nu. Värst emot är 11 Exploit Caf.

DAGENS AVSLAG

ATG. Vi kan spela på finskt lunchtrav mitt i vintern hos bolaget, men när ­svenskar möter några av världens bästa hästar i ett av det franska vintermeetingets viktigaste och mest intressanta lopp erbjuds inte spel.