Spel

Superettan-match kan vara uppgjord

Av: 

Minimedia

Daniel Söderbäck

David Tanentsapf

SPEL

SvFF till Sportbladet: ”Vi har dragit igång våra interna rutiner”

2-0 kom efter ett självmål.
2-0 kom efter ett självmål.

Superettan-mötet mellan Jönköpings Södra och Syrianska kan ha varit uppgjort.

Matchfixing-organisationen Federbet varnade Sportbladet Spel via sms om att matchen skulle gå över 3,5 mål och Unibet stängde objektet efter "misstänkt spel".

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) bekräftar att man startat en utredning.

– Vi har dragit igång våra interna rutiner, säger Krister Malmsten, chefsjurist på förbundet.

Det märktes tidigt att någonting var skumt med oddsen i samband med måndagskvällens match mellan Jönköpings Södra och Syrianska i superettan.

Det handlar i det här fallet om oddsen på över 3,5 mål i matchen som fullständigt störtdök när matchen väl dragit igång.

Vid matchstart låg oddset på över 3,5 mål på ungefär två gånger pengarna.

En kvart senare, vid ställningen 0–0, låg samma odds på en bit under 1,50.

Dessutom avtog spelen så snart Jönköping gjort 2–0 i den 51:a minuten och "linan" (handikappet) flyttades till över 4,5 mål. Kortfattat kan man säga att allt pekade väldigt tydligt på att någon visste att det skulle bli fyra mål i matchen, som mycket riktigt slutade 4–0.

”Galet fixad på över”

Den internationella matchfixing-organisationen Federbet varnade Sportbladet Spel via sms tio minuter in i matchen, vid ställningen 0–0.

"Jönköping - Syrianska, galet fixad på över", skrev Federbets generalsekreterare Francesco Baranca.

Under tisdagen utvecklar Francesco Baranca sitt resonemang.

– I samband med vissa uppgjorda matcher kan man, trots att man är väldigt säker, ändå lämna ett litet utrymme för tvivel. Det kan man inte den här gången. Det var chockerande. Det värsta exemplet jag sett på många år, så som oddsen kollapsade. Vi är helt övertygade, säger han.

Samtidigt bekräftar spelbolaget Unibet att man under första halvlek stängde sina spel på matchen.

– Gårdagens match i Superettan stängdes efter misstänkt spel på framförallt över/under-marknaden, säger bolagets PR-chef Jonas Nilsson.

SvFF: Kom in mejl

Svenska Fotbollförbundet bekräftar att man fått in larm om att matchen mellan Jönköping och Syrianska ska ha varit uppgjord och att man startat en utredning.

– Vi har fått information kring den här matchen under måndagen och vi har dragit igång våra interna rutiner när det kommer till de här sakerna. Vi har omgående kontaktat Svenska Spel vilket är det första vi gör, något mer kan jag inte berätta i nuläget, säger SvFF:s chefsjurist Krister Malmsten.

Hur blev ni varnade om att någonting inte stod rätt till i den här matchen?

– Det kom in ett mejl under kvällen där det framkom misstankar om den här matchen. Det var efter att matchen dragit igång.

Svenska Spel säger till Sportbladet Spel att man inte sett några avvikande spelmönster kring mötet mellan Jönköping mot Syrianska, dock så erbjöd inte bolaget något livespel på matchen i fråga.

Se målen här!

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel