Spelarna säkra: De vinner CL-finalen

avMichal Wolski, Minimedia

SPEL

Är överlägsen favorit: ”Svårt att gå emot Barcelona”

Foto: Foto: AP TT Nyhetsbyrån
Leo Messi (t.v.) och Neymr vinner Champions Legaue, enligt odden.

Korka upp champagnen, ”Barça”.
Både spelare och oddssättare är överens – ni vinner lördagens Champions League-final mot Juventus.

– Våra spelare tror stenhårt på Barcelona, säger Henrik Holm hos Unibet.

FRÅGORNA TILL SPELBOLAGEN:
■ ■ 1) Dags för Champions League-final, hur spelar Europas spelare på denna match?
■ ■ 2) Enligt oddsen, vem kommer gå segrande ur denna strid? Vad tror ni?
■ ■ 3) Vilka kommer skriva in sig i målprotokollet, enligt oddsen?
■ ■ 4) Vilket är det bästa spelet, enligt er?

SÅ SVARAR EXPERTERNA:
HENRIK HOLM, UNIBET
1) – Våra spelare tror stenhårt på Barcelona inför finalen och tron på att Juventus ska skrälla är inte särskilt stor. Hela 76 procent av omsättningen ligger på ”Barça” medan en ”Juve”-seger står på 15 procent och oavgjort 9 procent. Om man bara ser till våra svenska spelare så är Barcelona ännu större favorit. 80 procent av insatserna från svenskar är lagda på en seger för Barca, 10 procent på Juve och 10 procent på oavgjort. Återstår att se om Barcelona går segrande ur striden.

2) – Det är svårt att gå emot Barcelona i den här finalen. Laget har visat upp en sagolik form under våren och Messi, Suarez och Neymar tycks omöjliga att försvara sig mot. Har svårt att se hur ett Juventus utan mittbacksgeneralen Chiellini ska kunna stänga ner den trion under 90 minuter. Barcelona kommer få chanser och då blir det oftast mål. Oddsen talar sitt tydliga språk, Barca är favorit till 1,58 medan Juve ger 6,25 att vinna under ordinarie tid. Barcelona vinner det här men ”Juve” kommer hålla siffrorna nere. Det blir 1–0 (6,30) eller 2–1 (9,00) till ”Barça”.
 
3) – Messi gjorde ett drömmål i Copa del Rey-finalen mot Bilbao förra helgen och är så där omänskligt bra just nu som bara hank an vara. Han är den troligaste målskytten i finalen enligt oddsen  till 1,98 och ger 4,00 att näta först i matchen. Sen så har ju Suarez (2,43) och Neymar (2,60) riktigt fina målfacit den här säsongen också i skuggan av Messi. I Juventus har Alvaro Morata varit lagets frälsare i Champions League. Hans mål mot Real Madrid tog ”Juve” till finalen och han ger 4,50 att näta i Berlin.
4) – Barcelona kommer äga boll och styra matchen medan Juventus för koncentrera sig på kontringar. “Den gamla damen” kommer parkera den berömda bussen och det kommer ta sin tid för Barca att hitta ytorna. Messi & co vinner till slut men inte stort. Så 2,20 på att ”Barça” vinner med två mål eller mindre till 2,20 känns riktigt bra.

ALEX ZACHRISSON, BETSAFE
1) – Årets match är äntligen här, och den ser relativt öppen ut. Sett till spelandet på matchen tror dock de flesta på en katalansk seger i Berlin. Leo Messi och c/o blir de som får lyfta den ärofyllda trofén till skyn.
2) – Vi har 1,61 i detta nu på att Barcelona tar hem ännu en CL-pokal och där Juventus står till 6,00 att göra detsamma. Det kommer bli en väldigt jämn och bra match tror vi där vi ändå inte ska räkna ut Juventus helt och hållet. Man har lurat i bakhåll hela säsongen, självförtroendet i laget är på topp efter segern i ligan men också så klart i semifinalen mot regerande mästarna Real Madrid. Vi hoppas på en fartfylld och målrik match där bägge lagen kommer göra mål innan en slutlig vinnare koras.

3) – Leo Messi är väll inte helt otippat om han får näta på 1,98, Luis Suarez har visat god form på senare tid och står till 2,70 på att göra mål i matchen och där den tredje kamraten i trion, Neymar, har 2,95 på att göra mål i matchen. Hos italienarna står Carlos Tevez i 3,85, Paul Pogba på 6,00 och den kanske mest intressanta, Andrea Pirlo, till 12,00 pengarna på att göra mål under lördagens final.
4) – Vårt bästa spel är så klart vår ’price boost’ vi kör på CL-finalen där vi höjt oddset från 3,00 gånger pengarna till 4,00 gånger pengarna på att Barcelona vinner och att bägge lagen gör mål.
JOHAN SVENSSON, SVENSKA SPEL
1) – Barcelona är favorit att vinna CL till ett odds på 1,33. Inför CL höll vi dem tillsammans med Bayern Munchen och Real Madrid som guldkandidater. Juventus hade vi på tionde plats. I finalen tippar svenskarna Barcelona som storfavoriter mot Juventus. Oddsen är nu 1,55 gånger pengarna för vinst.
2) – Barcelona enligt oddsen. Spelarna håller laget som solklar favorit till segern. Barcelona är ett mycket starkt lag som under längre tid visat att de tillhör de bästa. Men Juventus är i final just på grund av att de överraskat och visat upp ett otroligt smart spel. För matchens skull hoppas vi på att Juventus bjuder upp till dans, men mycket ska till för att kunna knäcka Barcelona i en final.
3) – Våra spelare tippar varken målsnålt eller målfest. Utan runt  två-tre mål. Matchen avgörs även enligt våra spelare på ordinarie tid. Messi är den solklara målskytten enligt oddsen med 1,75 ggr pengarna. Det finns flera heta målskyttar i Barcelona i finalen tex Suarez som nu inte behöver ”tugga sig igenom” försvaret då Chiellini inte spelare finalen Sett till Juventus är det självklara valet Tevez. Men håll ögonen på Pirlo om det bjuds på frisparksläge runt straffområdet.
4) – Livespelet är roligast men bästa spelet kan vara att spela en mittback som målskytt. Just med tanke på fasta situationer. Pique spelas som nu till 9,30 gånger pengarna som målskytt under ordinarie speltid.. Jag hoppas på målfest och att det kommer att lukta hattrick. Så mitt bästa spel kan vara att spela Messi som gör minst tre mål under ordinarie tid (odds just nu är 16,00).

Se oddsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Tre Kronor