”Jag gillar Luleå – ettan känns trygg”

SPEL

Experten Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Foto: scanpix

Dagens bästa spel 26 oktober.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det är mycket som talar för att Malmö relativt enkelt slår tillbaka IK Oskarshamn till 1,35:

• Hemmahall.

• IKO har haft ett hårdare schema och är mer slitet.

• När lagen mötttes för en knapp vecka sedan vann Malmö med 3–2, och nu återfår man en vass trio.

DAGENS DRAG

Jag gillar det jag ser av Luleå. Högstanivån med Abbotts i spetsen är hög och jag tror laget kan ta sig hela vägen. I kväll väntar Brynäs i serielunken – och ettan känns klart trygg. Expekt ger fina 1,75 och för –1 mål ger Ladbrokes 2,25. Jag tycker båda spelen är klart spelvärda.

DAGENS AVSLAG

League Championship är precis som tidigare kanske en av Europas mest svårtippade serier. I alla fall för mig. I dag avstår jag helt spel på mötet Reading–Leicester. Jag tycker kryssrisken är för stor för att ta ställning.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

6 Lifelong Love i V4-3 har toppchans. Han hade otur senast på V75, drogs bakåt av en trött häst och avslutade vasst i skymundan. Nu är det spets och slut. 11 Zyrano Boko (V65-3) är ett löfte. Han är tuff och har löpskalle. Bakspår är förstås ett minus men jag räknar med att han tuggar ner allt i spåren.

DAGENS DRAG

7 Nellie Vingboons (V65-6, DD-2) spelar jag dagens dubbel med i kväll. Hon är stark som en björn och bör vara kraftigt gynnad av den långa distansen. Att hon var oplacerad senast bryr jag mig inte om, hon gick bra i skymundan i sto-SM. I DD-1 varnar jag för 8 Effe Roc som har ett nyttigt lopp i kroppen.

DAGENS AVSLAG

9 Pictures of Muscles (V65-4) är knapp favorit men det köper jag inte. Hon var blek senast och det visade sig att hon var sjuk. Nu är hon tunt jobbad och stallet räknar inte med full form. Schas!

✓ TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Benfica är just nu ett av de roligaste lagen att titta på. Man har en offensiv med den magnifike Oscar Cardozo i spetsen som de inhemska klubbarna inte är i närheten utav. Man pulveriserade Everton i veckan och stackars Nacional lär gå samma öde till mötes i kväll. Finns till 1,30.

DAGENS DRAG

Jag testar även Benfica 1 till relativt bra 1,85. Den där offensiven jag nämnde ovan är ingen barnlek. Annars känns det tunt med riktiga drag i dag. Men jag tycker mig se ett visst spelvärde i samtliga NHL-tvåor där Minnesota, Phoenix, NY Islanders och Toronto alla betalar över tre gånger fläsket.

DAGENS AVSLAG

Södertälje hade maxflyt i segern över Djurgården i torsdags. Borde få det jobbigt i Linköping ikväll. Men jag litar inte helt på hemmalaget, avstår ettan till låga 1,40. Over and out.

Tobias driver sajten rekatochklart.se.