"HV känns mycket tröttkört"

avAnders Svensson, Minimedia

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

Foto: jimmy wixtröm

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Spelformen är fortsatt god – Tingsryd och Blues gjorde mig inte besviken igår. Skellefteå kan helt enkelt inte göra mål på Färjestads Jonas Gustavsson och är både uppgivet och deppigt i kväll. FBK har förvisso fyra matchbollar på sig – men väljer att nolla Saik redan nu. Odds: 1,27.

DAGENS DRAG

Jag har tippat Frölunda som guldvinnare – det ­tipset står jag fast vid. Laget såg piggare ut än HV 71 i Jönköping och har nu stor fördel av hemmais. HV känns mycket tröttkört efter flera hårda matcher. Jag tycker ettan är klart spelbar till 2,00 hos Partybets.

DAGENS AVSLAG

Premiär i damallsvenskan och det är bara att lassa på Umeå IK? Nja, visst ska laget ha fin chans hemma mot Örebro. Men jag vill ändå inte röra ettan till låga 1,10. Örebro tar poäng här oftare än var tionde gång.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

3 Marshland (V64-1) har övertygat stort i år och kommer tillhöra årgångs­toppen. Nu tränar han starkt efter en kort paus och det är bara att spika. 3 Centenary Tooma (V64-3) är en fräck lösning. Hästen är kraftigt på gång och spurtade rappt men sent senast. Nu körs han i spets. Tackar!

DAGENS DRAG

4 Scooby Dot (V64-4) är en härligt spurtstark häst. Han har varit sylvass på slutet och i felfritt lopp är det fin chans att han speedar ner allt. För den som letar luringar i svåra V64-5 kan 3 Victor Bris vara ett kul streck. Han såg fin ut i ny regi senast och gasas mot ledningen. Spets och slut?

DAGENS AVSLAG

3 Vanessa du Ling (V64-6) har varit kanonbra på slutet. Men i den senaste starten såg hon inte lika bra ut längre. Hon hängde på en töm, sprang snett med huvudet och var inte körbar. Favorit i fara.

✓ PATRIK FERNLUND

DAGENS SÄKRA

3 Marshland (V64-1) är en klasshäst som fortsätter sin klättring upp mot stjärnorna. Marshland har tre raka segrar och jag tror den segerraden kommer fortsätta växa i kväll. Stefan Hultman har stora planer för sin fyraåring och det här motståndet käkar han upp lätt. En given spik.

DAGENS DRAG

2 I’m a Beauty Face (V64-6) är en häst jag verk­ligen gillar. Lutfi Kolgjini låter oerhört nöjd och tror hon kan räcka till seger direkt i årsdebuten. Den här hästen tillhör toppen av de fyra­åriga stona och strular det för favoriterna kan hon bli en obehaglig överraskning – dock inte för mig.

DAGENS AVSLAG

4 First Jag (V64-3) har tagit tre enkla segrar och nu hårdnar motståndet. Hästen har sett fin ut i sina starter men han måste växa ännu en klass för att ta sin fjärde raka. Jag tror betydligt mer på 3 Centenary Tooma.