Experten: ”Sverige går vidare”

SPEL

Andersson om dagens drag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Tamt utbud i dag – och det finns få bra spel. Jag monterar ned insatserna rejält. Lindsdals IF är bra i år – inte minst sedan laget fått låna 3-4 spelare från Kalmar FF:s U21-lag. Till matchen mot Ljungby återfås dessutom Johan Wittberg och Viktor Fredriksson från avstängning. Etta till 1,50.

DAGENS DRAG

IFK Luleå har ett material av hyfsad division 1-standard. Men harvar ändå vidare i tvåan. Laget åkte på ett par tunga skador senast i toppmötet mot Boden. Därför väljer jag att spela ettan mot Ersboda med liten peng till runt 1,80 i odds. I grunden är det klasskillnad.

DAGENS AVSLAG

Jag gav avslag på Lund förrra gången de spelade hemma – då som nu stod laget i fjantiga 1,20. Den gången föll LBK mot Lindsdal – nu väntar ett derby mot Nike. 1,20 för ett lag i divison 2 säger jag nej tack till. Igen.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Efter avklarat midsommarfirande på Gotland är man hemma igen, men spelblicken går åter till Gotland då lunchtravet går där. I V4-1 är det spel mot ett mål för 4 Taylor Made som normalt bara vinner på kort distans, men motståndet i? dag gör att full väg inte är ett hinder för seger.

DAGENS DRAG

Jag tror inte att bakspår behöver vara helt fel för 9 Jay Jay Okocha i V65-6, DD-2. Han kommer från en klart godkänd insats på V75 och är den formen bibehållen räcker det långt. Det kommer att bli lite körning inledningsvis och det gynnar Jay Jay Okocha som alltid håller farten in i mål.

DAGENS AVSLAG

Att spela på ett lag som är favorit men bara behöver få oavgjort för att avancera känns inget bra. U21-landslaget har den förutsättningen mot Serbien men även om de borde vinna låter jag spelet vila med de förutsättningarna.

✓ KENNET ANDERSSON

DAGENS SÄKRA

Lindsdal krossade serieledaren Lunds BK för inte så länge sedan och ser ut att vara mitt i en formtopp. Ljungby har bara fått oavgjort de två senaste matcherna mot jumbon och nästjumbon. Klar.

DAGENS DRAG

Serbien–Sverige, kryss. De unga svenskarna är en stark grupp med ett bra självförtroende. All denna styrka behövs för att stå ett emot Serbien som måste vinna. Jag tror att man fixar oavgjort.

DAGENS AVSLAG

Notodden–Nybergsund. Två lag med usel form i norska division I. Det känns som ett renodlat lotteri. Jag köper hellre en trisslott.