”Det blir tufft för Frölunda i kväll”

Experten Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Dagens bästa spel 22 oktober.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

HV 71 gör det riktigt bra på hemmaisen – har sex raka segrar. Frölunda har slitigt till sig två raka segrar, men nu väntar ett helt annat motstånd. 1,75 för ettan känns spelvärt. Det är lite vinna-eller-försvinna­läge för Ajax. Jag tror laget tar chansen. Slår Zagreb till 1,45.

DAGENS DRAG

Bate Borisov har inte haft marginalerna med sig i Europa League. Slarvade bort en 1–0-ledning mot Everton senast. Är normalt urstarkt hemma och möter nu ett AEK Athen som har en hel del avbräck. Bland andra två avstängda spelare. Etta till 2,70. Steaua Bukarest spelas också.

DAGENS AVSLAG

Europa League är som vanligt lurigt. Nästan alla lagen prioriterar ligaspelet betydligt mer. Hamburg har till exempel många tunga skador och siktar mer på helgens ligamatch än matchen i Glasgow. Avstår spel.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

5 Junction har varit en strulputte men efter vila har han låtit bli att galoppera i tre raka starter. Senast satt han i kön och när ledande Roadshow drog iväg blev han en ”mil” efter men han stred på bra och i V65-2 tycker jag att han möter ett lagom bra gäng, eller ett gäng som inte är i samma form som Junction.

DAGENS DRAG

Det kan vara helt galet att gå emot 3 Joel Cortina i V65-6 men jag bara måste prova några slantar på 2 Egola Boy. Han får rygg på Joel Cortina och om bara någon utmanar ledaren kan det öppna för Egola Boy. Senast satt han sist och fick fritt 200 kvar och dem krafterna använder han i?dag på open stretch.

DAGENS AVSLAG

NHL-matcherna ser svårtippade ut, men ibland lockas man av spel på grund av intressanta odds. I nattens NHL ser det onekligen svårtippat ut och till exempel 1,80 på Rangers i derbyt mot Devils är för dåligt.

TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Vi har en riktigt bra speldag framför oss och det svåra blir att välja rätt. Levski Sofia är lika formlöst som en glasspinne och får stryk mot ett vasst Salzburg. Finns till 1,50. Och motsatsen till Sofias form finner vi i Ukraina där Sjachtar Donetsk för närvarande spelar en magnifik fotboll. Kör över Toulouse.

DAGENS DRAG

Criscito, Kharja, Fatic och Jankovic. Fyra herrar som inte finns med på resan till Frankrike när Genoa ska besöka Lille. Fransmännen har inlett det här europaspelet alldeles lysande och har bra chans mot ett Genoa i brist på självförtroende. Jag hittar ettan till 2,45 och lirar med ett leende.

DAGENS AVSLAG

Luleå dras med sjukdomar och det har vart halvtaskigt med folk på veckans träningarn. Möter i dag Timrå hemma och så mycket skiljer det inte mellan lagen. 1,60 på ettan ej intressant.

Tobias driver sajten rekatochklart.se

Långenlistan | Sportbladet Spel | Sportbladet | Aftonbladet
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.