VILKA BLIR MÄSTARE?

AIK fortsatt favoriter enligt guldoddsen hos spelbolaget

Guldkampen AIK och IFK Göteborg går mot en högdramatisk strid om SM–guldet.
Guldkampen AIK och IFK Göteborg går mot en högdramatisk strid om SM–guldet.

Både AIK och IFK Göteborg tog full pott i senaste omgången av allsvenskan.

Nu går dramatiken vidare där AIK, med tre matcher kvar, är guldfavoriter.

– Det som talar för dem är att det troligtvis räcker med oavgjort i sista matchen, säger Andreas Slätt på Unibet.

IFK Göteborg tog en knapp men livsviktig seger i måndagens svåra bortamatch mot Malmö. Vinsten gjorde att laget nu hakar på AIK i guldstriden och med tre omgångar kvar skiljer bara en poäng mellan lagen.

På AIK resterande program står Hammarby och Örebro. Göteborg har kvar att möta Brommapojkarna och Halmstad innan de båda guldkandidaterna ställs mot varandra i den sista omgången.

”Helt avgörande”

– Mycket talar för att den matchen blir helt avgörande då både AIK och Göteborg har goda segerchanser på vägen dit, säger Andreas Slätt, marknadschef på Unibet, och fortsätter:

– AIK ligger dock fortfarande en poäng före i tabellen och är därmed fortsatt favorit. Det som talar för dem är att det troligtvis räcker med oavgjort i sista matchen.

Elfsborg, som fortfarande har en liten guldchans, är dock rejält uträknade. 20 gånger pengarna ger det om laget mot all förmodan blir svenska mästare.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.