Strömberg revanschsugen

SPEL

Men Hysen och Thorson har laddat hårt inför helgens spel

Ska Expekts Glenn Strömberg ta in på 3BWins Glenn Hysén?

Vad hittar Betssons William Thorson på?

Frågorna är många inför Spelbolagsfajtens andra helg i den femte omgången.

Stormästaren Glenn Strömberg - som vunnit alla fyra första gångerna - missade sina spel senast och jagar nu med en dubbel, en trippel och en fyrling.

– Spelen känns mycket bra och jag har räknat noga för att skaffa mig ett bra utgångslägeinför de tre kommande helgerna, säger Strömberg.

✓ Glenn Hysén, 3BWIN

Förra veckans spel gick ju också bra och jag har en komfortabel ledning, men jag vet ju sedan tidigare att det kan svänga snabbt. Strömberg är en tuff motståndare och Thorsson kan säkert få till det också. Den här helgen bjuder på många svåra matcher och flera av mina vanliga favoriter har varit ute och jobbat i Europacuper. Jag kör på i min egen stil med spel som känns bra i magen, den här veckan letar jag målrika matcher:

Reading - Newcastle (över 2,5 mål)

Odds: 1.80

Insats: 100 kronor

Jag brukar inte spela på antal mål, men här tror jag att jag har hittat ett riktigt kanonodds. Både Reading och Newcastle är lag som brukar vara inblandade i målrika matcher, Reading och Portsmouth satte väl något av ett målrekord för någon vecka sen. Newcastle å sin sida har en frisk offensiv men brukar också släppa in en del bollar. Här blir det minst tre mål och jag sätter 100 kronor till finfina 1.80.

Mallorca – Espanyol (över 2,5 mål)

Odds: 1.90

Insats: 100

Mallorca har bjudit på en del riktiga målkalas på hemmaplan på sistone och även om jag inte tror att vi får se sex mål den här veckan också så har jag svårt att tro att det inte blir minst tre bollar i nät när Espanyol kommer på besök. Oddset 1.90 är väl värt en hundralapp

Som vanligt tar jag en dubbel på veckans singlar också. Jag lägger 80 kronor på dubbeln till 3.42 gånger pengarna.

Reading - Newcastle (över 2,5 mål) 1.80

Mallorca – Espanyol (över 2,5 mål) 1.90

Insats: 80 kr

✓ William Thorson, Betsson

Förra omgången rosade man verkligen inte marknaden. Tre spel lades och inga gick in. Med en sistaplacering efter första veckan är nog en lite ödmjukare framtoning på sin plats inför denna omgång. Denna helg har jag huvudsakligen valt spel på matcher i England och Spanien med en avstickare till Belgien. Jakten är igång på Hysén.

Manchester United – Middlesbrough: Manchester United över 2.0 mål (1.70)

Manchester United har gjort 4 mål i sina tre senaste matcher och har ett av världens bästa anfall just nu. Jag har mycket svårt att se att United ska göra mindre än två mål och på exakt två mål blir det 1.00 i odds (pengarna tillbaka) vilket känns som sämsta tänkbara utfallet.

Tottenham – Blackburn över 2.5 mål (1.80)

Stora frågan är hur länge Tottenhams tränare får sitta kvar, laget har släppt in 16 mål på de senaste 6 matcherna i Premier League men samtidigt gjort 12 mål. Blackburns tre senaste matcher har också varit mycket målrika och lägg därtill att Tottenhams första målvakt är skadad. Luktar målrikt!

Odds: 3.06

Insats: 100 SEK

Real Madrid – Deportivo 1 (1.30)

Real Madrid visade på lagmoral då man sent vände hemma mot Olympiakos i Champions League, det stärker laget och man tar en ny seger här.

Barcelona – Almeria 1 (1.20)

Barcelona fick bara 0-0 borta mot Rangers men på hemmaplan är man mycket starka och Almeria ska inte ha något att sätta emot.

Standard Liege – Mechelen 1 (1.20)

Standard Liege dominerar stort i Belgien och har vunnit alla matcher hemma hittills denna säsong. Mechelen släppte in 4 mål på hemmaplan sist och det kan bli lika stora siffror här.

Odds: 1.87

Insats: 100 SEK

✓ Glenn Strömberg, Expekt:

Andra helgen i denna omgång blir mycket viktig för nu gäller det att ta in på gamle Hysén i topp, och förstås hålla undan bakåt. Jag började veckan med att sålla ut 15-16 matcher, som sedan har krympt mer och mer, och till slut har jag fastnat för en dubbel, en trippel och en fyrling.

Störst insats lägger jag på en dubbel med segrar för Midtjylland i danska ligan och Portsmouth i Premier League. Potsmouth ser myckjet starkt ut denna säsong och har ett lag för topp-6. Hemma på Fratton Park har man en tolfte spelare i publiken och motståndarna West Ham får det inte lätt. "Pompey" har fem raka segrar i tävlingsmatcher bakom sig och managern Harry Redknapp kan sitt gamla lag utan och innan. Detta vinner Portsmouth.

Mitdjylland tar sig an Viborg som klassas som ett av de sämsta lagen som spelat i danska ligan på senare år. Viborg är verkligen uselt borta och detta kammar hemmalaget hem.

Trippeln består av segrar för Osasuna, Birmingham och Chelsea.

Osasuna gillar jag i spanska ligan, ett starkt och sevärt lag. Hemmastyrkan är omvittnad och motståndarna Valladolid har fyra raka förluster. Birmingham har väntat på hemmamatchen mot Wigan efter en tung period och ska ta tre poäng här. Wigan har bara tagit en poäng på sina sista sex matcher. Chelsea känns verkligen på gång och jag tror att "Svennis" Manchester City får vika ned sig till slut på Stamford Bridge. Trippeln ger bra betalt.

Jag spelar också en liten peng på på en fyrling som känns mer trolig än vad det höga oddset antyder. St Etienne och Bordeaux ska vinna hemma medan Lens ska kriga till sig en poäng hemma mot hårt matchade Rennes.

Liverpool-Arsenal slutligen...ja, håll med om att den matcher doftar oavgjort lång väg!

Midtjylland - Viborg 1

Portsmouth - West Ham 1

Odds: 2.52

Bet: 100 kr

Osasuna - Valladolid 1

Birmingham - Wigan 1

Chelsea - Manchester City 1

Odds: 5.67

Bet: 50 kr

St Etienne - Auxerre 1

Bordeaux - Valenciennes 1

Lens - Rennes X

Liverpol - Arsenal X

Odds: 29,23

Bet: 20 kr