Vann månadslön – tack vare Northug

1 av 2 | Foto: Petter Northug.
SPEL

Här är otroliga kupongen som gav rejält med fickpengar tack vare Petter Northug.

20-åringen satsade en 50-lapp – och fick 18 400 kronor tillbaka.

– Det är ett vågat spel, vilket syns litegrann på insatsen, men ändå med noggrant utvalda objekt, säger Niklas Joelsson hos Expekt.

En mäktig spurt knäckte konkurrenterna och gav Petter Northug VM-guldet på femmilen i söndags. I Sandviken lär det ha jublats rejält åt norrmannens seger.

Satsningen på Northug ingick i en väldigt udda femling med både fotboll, bandy och skidor.
– Jag tycker han spelade bra. Det är inga tokskrällar, men ändå letade sig oddset upp i hela 368 gånger pengarna på bara fem spel. Visserligen drog Northug upp oddsen med sin 7,50-oddsare, säger Joelsson.

”Hoppas han gör något kul”

Den totala vinsten blev 18 400 kronor, vilket är ungefär vad man får ut efter skatt på svenska snittlönen – som är cirka 25 000 kronor i månaden.

Ganska trevlig ”extralön” för en 20-åring.

– Ja, det är det ju verkligen! Vi får hoppas att han gör något kul för vinsten. Samtidigt visste väl alla svenskar någonstans att Northug ändå skulle ta hem femmilen.

”Kanske ett spel med hjärtat”

Utöver Northugs seger hittade Sandvikenbon även bortasegrar för Athletic Bilbao, Sampdoria och Västerås.
Kupongen avslutades med en rak etta på Liverpool.
– Det spel som mest sticker ut är Liverpool hemma mot City. Nog för att City hade det tufft hemma mot Barcelona och även visat på knackig form på sistone så har Liverpool inte visat upp någon dunderform. Det kanske var ett spel med hjärtat, som gick hem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel