Bomben är spelarnas vän

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-08

Ulrik Sandebäck: En liten insats kan ge miljonbelopp

Svenska Spel hämtade spelet från Finland.

Och Bomben exploderade direkt.

Bomben är småspelarnas bästa vän – en liten insats kan faktiskt ge miljonbelopp.

VINSTJUBEL Arsenal slog Burnley med 2–0 i FA-cupen och Bombenmatchen i söndags och Nicklas Bendtner och Emmanuel Eboue jublar. Sportbladets sportspelsexpert Ulrik Sandebäck jublar över tre raka vinster på fotbolls-Bomben.

Förra året lämnade kompisens farsa in sin dagliga Bomben-lapp i spelbutiken i Oskarshamn. Han betalade med en femtiolapp – och satt sedan och lyssnade på sportradion.

Några timmar senare var han en miljon rikare sedan han lyckats få in spelet tack vare Per Ledins mål i tom kasse.

Nästan 700 000 extra

I söndags hände det igen. En spelare som lirade via svenskaspel.se för 144 rader satte hockey-Bomben. Det egentliga oddset var ”bara” drygt 300 000 gånger, men Svenska Spel garanterar en miljonvinst om spelaren är ensam vinnare. Därför sköts 691 055 kronor till från ”garantifonden”.

Hockey-Bomben är så klart ett mycket svårt spel – inte minst med små insatser. Men drömmen lever i alla fall. Och med tanke på att Svenska Spel garanterar en miljonvinst så kommer spelet alltid att vara intressant för alla sorter av spelare.

Krångla inte till det

Själv tycker jag att fotbolls-Bomben ger mig mer. Det är inte lika chansartat och man kan lämna in mindre system, men fler antal gånger. Under de nio senaste fotbolls-Bomben har jag fått in sex – det borde varit sju – och oddsen blir hyfsat höga trots att favoriterna i England oftast håller.

Det bästa tipset jag kan ge er vid spel av Bomben – kolla inte på streckprocenten. Krångla inte till det i onödan – spelet är tillräckligt svårt ändå. Sedan gör det ju inget om man har råd att plocka med nollan på hockey-Bomben. Det var just Boråsnollan som gjorde en 144-radersspelare till miljonär i söndags.

Helgen blev ”dyr” för Svenska Spel. ”Garantifonden” fick även skjuta till nästan tre miljoner till en ensam vinnare på Stryktipset. En skicklig lirare i Höllviken satte alla 13 rätt på endast 64 rader. Respekt! Därmed blev spelaren 5,2 miljoner rikare. Utan Svenska Spels femmiljonersgaranti till en ensam vinnare hade vinsten stannat vid 2,3 miljoner.