Måndag 31/12

✓Ulrik Sandebäck

SPEL

DAGENS SÄKRA: Nyårsafton är ingen stor speldag – och det finns få spelvärda matcher. Säkraste spelet är utan tvekan Ryssland mot Schweiz i JVM. Ryssarna går för en seger för att slippa kunna möta Kanada redan i kvarten (Kanada slår ju Danmark och blir därmed sämst grupptvåa). Odds: 1,13.

DAGENS DRAG: Sverige går direkt till semifinal vid poäng mot Tjeckien. Jag tror det blir för tufft. För att vinna gruppen måste Tjeckien vinna med minst fem mål över Sverige. Knappast troligt! Men laget kan bli grupptvåa om laget vinner med minst tre mål. Så Tjeckien är motiverat! Odds: 2,00.

DAGENS AVSLAG: NHL är spelbolagens ”guldgruva”. Det är mycket svårtippat och lagens motivation avgör väldigt mycket. Själv spelar jag ytterst sällan till odds under 2,00 på NHL. Rött sken till alla utom Phoenix-ettan till 2,15!

✓Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA: 10 Speedy Gold (V65-4) har en passande uppgift. Hästen är lite av en segermaskin och i år har han vunnit sju lopp på 17 starter. Senast satt han bra till i andra ytter på V75 men drogs bakåt av en trött häst och fick alla chanser grusade. Jag tror att han har toppchans och spikar.

DAGENS DRAG: 1 Also Bo (V65-5) lirar jag dagens dubbel med. Han har ett perfekt läge bakom bilen, kan öppna fort och det lutar åt en fin resa i rygg på ledaren, alternativt spets. Senast fick han aldrig chansen i ett tufft V75-lopp som vanns av Cadeau K. Nu är det betydligt enklare motstånd.

DAGENS AVSLAG: Jag anar att fine 2 Burdus blir klar favoit i V65-5. Hästen är startsnabb och extremt gynnad av läge och distans. Men nu är det tufft emot och chansen finns att han åker dit sista 100. Jag spelar på det.

✓Victor Melander

DAGENS SÄKRA: Detroit leder hela NHL överlägset och på hemma-plan är Red Wings ruskigt starkt. Laget har vunnit 16 av 19 matcher och borde enkelt slå ett St Louis Blues, som dessutom har dålig form.

DAGENS DRAG: USA är favorit mot Finland, men laget är redan klart för avancemang ur JVM:s B-grupp. Det öppnar för finländarna som nog kan knipa en poäng till fina 3,45.

DAGENS AVSLAG: Sverige mot Tjeckien. Sverige skulle behöva en poäng för en direktplats i semifinalen, hemmalaget Tjeckien behöver en seger för att nå dit. Den här matchen kan sluta hur som helst.