Experterna: De viker ner sig i guldracet

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

SPELENKÄT ALLSVENSKAN: De har det enklaste spelschemat De tappar i guldjakten De vinner SM-guldet

Vilka vinner guldet? Malmö FF, AIK, BK Häcken eller Elfsborg. Något av lagen vinner SM-guld. Spelbolagens experter ger dig svaren här nedan.
Foto: Scanpix, Bildbyrån
Vilka vinner guldet? Malmö FF, AIK, BK Häcken eller Elfsborg. Något av lagen vinner SM-guld. Spelbolagens experter ger dig svaren här nedan.

Åtta omgångar återstår av allsvenskan. Fyra lag slåss om SM-guldet.

Frågorna är många: Vilket lag sviker i guldracet? Vilka har det enklaste spelschemat? Vilka får lyfta SM-bucklan?

Spelbolagens experter ger svaren.

Elfsborg, Häcken, Malmö FF och AIK.

Där har ni lagen som slåss om det allsvenska guldet i fotboll 2012.

Så här ser tabellen ut just nu, efter 22 spelade matcher:

1) Elfsborg 44 poäng

2) Häcken 42 poäng

3) Malmö FF 42 poäng

4) AIK 42 poäng

Det lär med all sannolikhet bli ett drama i jakten på guldet. Och frågorna är många. Vilket lag av de fyra kommer svika? Vilket lag har det enklaste spelschemat? Vilka vinner till slut?

Här nedan ger spelbolagens experter sina svar.

■ 1) Vilket av de fyra topplagen sviker i guldracet?

Jonas Nilsson, Unibet:

– Tittar man på formkurvan så är det Elfsborg som håller på att vika ner sig i guldracet, skador och avstängningar efter matchen mot Blåvitt kommer göra sig påminda redan i matchen mot Gif Sundsvall nu på söndag, men vinner man där är man fortsatt i förarsätet inför seriefinalen mot AIK.

– Det är alltid jobbigt att vara jagade men Elfsborg har en bred och bra trupp och kommer inte vika ner sig. Näst starkaste laget, AIK, har annars bäst förutsättningar för att hålla hela vägen, om det inte varit för Europa League. Europaspelet tenderar att trötta ut spelarna och det är väldiga kontraster i att ena dagen spela EL på Stadio San Paolo och nästa dag åka till Norrköping för måstematch på Parken. Men motivationen hos AIK:arna ska inte underskattas och jag tror ändå att de kommer vara med i titelracet hela vägen in i mål.

– Det står mellan Malmö FF och Häcken helt enkelt och sett till form och spelschema tror jag MFF är det laget som vi kan räkna bort först, man lider även av saknaden av Ranégie och har inte riktigt kunnat fylla den luckan, vilket kommer kosta.

Henrik Lengstedt, Nordicbet:

– Malmö blir det laget som trillar ur guldstriden i årets allsvenska enligt oss, tufft spelschema mot lag som är inne i en bra trend. Redan nu till helgen spår oddsen att de kommer få det tufft i Skåne-derbyt borta mot Helsingborg.

■ 2) Vilket av lagen har det enklaste spelschemat?

Jonas Nilsson, Unibet:

– Efter ”seriefinalen” mot AIK nästa vecka har Elfsborg en ganska lugn resa, om man bara ser till motståndet, fram till mållinjen. Övriga tre titelkandidater har minst två toppkonkurrenter kvar att möta i höst och överlag svårare motstånd även i resterande matcher. Samtliga tre har till exempel IFK Göteborg kvar att möta, något Elfsborg fick erfara inte var så lätt, ”Real” har vaknat och kommer ställa till det för titelkandidaterna.

Henrik Lengstedt, Nordicbet:

– Sett till spelschemat så har Häcken en marginellt lättare resa. Vi kan se fram emot direkt avgörande matcher där guldkandidater ställs mot varandra. Redan i nästa omgång möter AIK Elfsborg och i näst sista omgången ställs Häcken mot AIK.

■ 3) Vilket lag vinner SM-guldet?

Jonas Nilsson, Unibet:

– Ledning, om än knapp, med åtta omgångar kvar och det faktum att man har just ett lättare spelschema än konkurrenterna talar för Elfsborg. Matchen mot AIK i nästa vecka blir nyckeln. Besegras naturgrässpöket mot ett europatröttkört AIK ser det riktigt bra ut för Anders Svensson & Co. Laget är en perfekt blandning av rutin och talang och Jörgen Lennartsson kan kröna sin första säsong som Elfsborgstränare med ett SM-guld.

Henrik Lengstedt, Nordicbet:

– Vi tror att Elfsborg klarar det här. Man kanske inte har lättaste schemat kvar, men Lennartsson har imponerat med sitt lag under säsongen, och våra spelare tror på Elfsborg.

Publicerad: