Oddsen: Här är ”Årets julklapp”

Spelbolaget tippar skräll under granen

I fjol blev aktivitetarmbandet utsett till "Årets julklapp”.

Men enligt oddsen ger vi inte bort någon pryl denna jul – utan en donation.

– Samhället i stort har under den senaste tiden påverkats av oron i världen. Vi tror och hoppas därför att julen i år blir en tid för extra omtanke och för att hjälpa andra, säger Mattias Lindquist, kommunikationschef hos spelbolaget Paf.

Oddsen pekar på en donation under granen.
Oddsen pekar på en donation under granen.

Bakmaskinen, mössan och spikmattan. Tre saker som genom åren utsetts till "Årets julklapp" av HUI Research.

Snart är det dags för 2015 års utmärkelse – och oddsen pekar på en rejäl överraskning: En donation till gott ändamål.

– Istället för att traditionsenligt fokusera på hårda julklappar visar oddsen att 2015 kan bli året då donationen till goda ändamål konkurrerar ut prylarna som ”Årets julklapp”. Vi hade faktiskt med donationen som en kandidat till ”Årets julklapp” redan förra året, men då som tredjehandsfavorit enligt oddsen, säger Mattias Lindquist i ett pressmeddelande.

Morbergs bräda utan chans

Strax bakom på oddslistan återfinns den smarta klockan och kolsyremaskinen.

En produkt som däremot får svårt att nå förstaplatsen är kändiskocken Per Morbergs omtalade skärbräda, som kostar uppåt 4 000 kronor.

– En exklusiv kökspryl i all sin enkelhet, men i det här fallet tror Pafs oddsättare att den höga prislappen nog tyvärr sätter käppar i hjulet för att Morbergs skärbräda skulle ta hem titeln som ”Årets julklapp 2015”, säger han till Sportbladet Spel.

Se oddsen på ”Årets julklapp” nedan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN