Experterna: Glöm ligatiteln, Moyes

SPEL

Efter tröga säsongsinledning – här kommer de dystra oddsen från spelbolagets experter

Foto: David Moyes har haft en tuff start på nya jobbet i storklubben.

David Moyes karriär i Manchester United har inletts allt annat än bra.

Efter nio omgångar av Premier League kommer de dystra oddsen:

Storklubben kan mer eller mindre glömma guldet.

I fjol avslutade Sir Alex Ferguson sin långa karriär som manager i Manchester United med att lyfta Premier League-bucklan.

Under sommaren tog den före detta Everton-tränaren David Moyes över på Old Trafford.

Och det har inte varit någon jättesuccé hittills för den nye skotten.

Efter den tröga inledningen har oddssättarna omvärderat Manchester United styrka – och det kraftigt.

Stark kandidat till guldet

Inför säsongen var klubben en given guldaspirant till låga 3,35 i odds att vinna Premier League. Nu, nio matcher in på säsongen, har oddset höjts till elva gånger insatsen, vilket gör att Manchester United mer eller mindre kan glömma en ligatitel, sett till oddsen i alla fall.

Ännu mera anmärkningsvärt är att Manchester United i dagsläget tippas att missa en Champions League-plats, baserat på hur guldoddsen sitter.

– En åttondeplats och sämsta ligastarten på länge talar för att det kommer bli svårt för Manchester United att försvara ligatiteln. Att man bytte tränare för första gången på 26 år är så klart en av orsakerna men ändå inte hela sanningen. Att man inte förstärkt truppen i samma takt som konkurrenterna är en annan. Hur som helst kan poängtappet i början av säsongen bli kostsamt för United och vi håller det inte för troligt att man är med och slåss om ligasegern i vår, säger Jonas Nilsson, PR-chef på spelbolaget Unibet.

Chelsea är favoriter

Just nu rankas lag som både Arsenal och Liverpool före Manchester United av oddssättarna. United har hela åtta poäng upp till serieledande Arsenal och fem poäng upp till Tottenham, som just nu ligger fyra på den sista Champions League-platsen.

Efter helgens seger i stormatchen mot Manchester City är Chelsea oddsfavoriter till ligatiteln i vår, före just Manchester City. Serieledande Arsenal rankas på tredjeplats sett till oddsen.
TYCK TILL: Vinner Manchester United Premier League? Når de CL-spel? Diskutera nedan!