Spelarnas dom: Real vinner CL

Foto: Real Madrid.
SPEL

På lördag ska Europas bästa klubblag koras i Milano.

Real Madrid eller Atlético Madrid?

Oddsen visar: Real vinner.

– Det är fördel Real Madrid, säger Jonas Nilsson på Unibet.

2014 vann Real Madrid jättefinalen mot just Atlético med 4-1.

Enligt oddsen upprepar de succén – och blir Europas bästa klubblag i Milano på lördag kväll.

– Det är fördel Real Madrid inför årets final i Champions League enligt oddsen. Men det är jämnt och Atlético leder på poäng i inbördes möten den här säsongen med en vinst och ett oavgjort resultat. Simeones mannar har likt få andra lag imponerat framförallt defensivt den här säsongen och man var länge med i titelracet i Primera Divison. Två fina skalper har man dessutom från semi- och kvarsfinal där Bayern München respektive Barcelona fick se sig utslagna. Så även om oddsen talar för Real känns det väldigt jämnt inför lördagens final. Ett oavgjort resultat och avgörande i förlängning eller straffar känns inte helt avlägset, säger Jonas Nilsson på Unibet.

”Kanske är detta Ronaldos chans?”

Favorit att göra mål i finalen är, inte helt oväntat, Cristiano Ronaldo i Real.

– Enligt oddsen så är gietvis Cristiano Ronaldo störst favorit att göra mål till 2.20 gånger pengarna. I förra finalen var det Sergio Ramos som räddade Real Madrid i den 93:e minuten. Kanske är detta Ronaldos chans att bli större än Messi, avgöra en Champions League final och samtidigt få en rejält boost inför EM? säger Andreas Blomdahl på Betsson.

”Kan avgöras på övertid”

Oddsen och vad spelarna spelar på går ofta hand i hand. Så är det även i Champions League-finalen.

– 65 procent av alla spel ligger på Real Madrid, men det är ganska lite jämfört med hur det brukar se ut när Rolando och Bale sparkar boll. Många inser att det här kommer att bli en jämn match som mycket väl kan avgöras på övertid, säger Leopold Neurath på NordicBet.