Taylor Boko har goda möjligheter

SPEL

Victory Tilly stod över gårdagens Hugo Åbergs memorial och går i stället ut i Visby i morgon.

Han åkte dit i senaste starten men jag tycker ändå att han gjorde ett riktigt bra lopp med tanke på att han hade varit borta i fem veckor. Det ser också bra ut efter det och han borde vara lite bättre till den här starten.

Men det betyder inte att det blir något walk over-lopp för honom. Han har fått ett dåligt läge och det har ju visat sig tidigare att han är sårbar från såna lägen. Möter också några bra hästar och det blir alltså ingen enkel uppgift.

Gynnad av distans

Men först handlar det om V65. Sju hästar till start och bästa möjligheterna av dom har Taylor Boko som jag själv chansspikar på mitt system.

Taylor Boko (V65-6) är en fin häst som har en stark utveckling. Han vann på ett bra sätt senast och jag tror han har goda möjligheter den här gången också. Den långa distansen känns närmast som ett plus för honom. Läget behöver heller inte vara så dåligt om nu inget oförutsett händer.

B.W.T. Trapez och Attention Flight (V65-5) är två hästar med riktigt bra form och som är ganska jämngoda. Deras lägen på den här korta distansen är ju inte de bästa så det måste till lite tur. Men den av dem som kommer lite rätt i positionerna kan vinna.

Green Chili (V65-4) går jämnt och bra hela tiden men har också haft lite tur, ska jag villigt erkänna. Men hon är ändå rätt så bra och läget har blivit lite bättre nu efter några strykningar.

Global Faith (V65-2) startade förra gången efter en halsoperation och lång frånvaro. Hon gick anständigt efter en tappstart. Det är det som är bekymret med henne, men hon känns okej även om hon inte är någon segerkandidat.

Kan få det svårt

Goofy M.M. (V65-3) gör comeback efter att ha opererats i en bakkota. Han har tränat på hyggligt även om han inte gått fortare än den l8-tid han gjorde i kvalet. Det är lite tuffa hästar emot och det kommer att gå fort i det här sprinterloppet och han kan få svårt att hänga med. Jag tror ändå han kan ta en skaplig placering.

Kickan Silvio (V65-1) var tyvärr sjuk i senaste starten. Hon behöver någon genomkörare innan hon är tillbaka i form igen. Möter också några bra hästar så jag har inga förhoppningar på henne.

Stig H:s V65-system till i kväll

Längre ned på sidan: Stig H:s V65-system till i kväll.