TV4 lyckades förstöra vår julafton igen

Publicerad:
Uppdaterad:

Micke Nybrink: Stympningen av Vinnare V75 väckte ont blod

"Det värsta jag upplevt." "Bort med travet från TV4." "Föraktfullt. Skriv att jag aldrig mer ska spela."

Stympningen av veckans höjdare "Vinnare V75" i går väckte ont blod, milt uttryckt.

TV4 kapar - och blir kapade.
Foto: TV4
TV4 kapar - och blir kapade.

Jag har inte räknat alla mejl ni skickade under gårdagskvällen och heller inte svordomarna, det osade, skreks, ni ville slåss. Att få dagens höjdpunkt reducerad till en liten fjärt är förstås oerhört svårt att ta. Det är som att köpa en dyr biobiljett och bara få se de sista tio minuterna.

Själv slängde jag mig i panik på fjärrkontrollen och stängde av tv:n när jag anade vad som komma skulle.

Jag ville inte se slakten av mitt favoritprogram nummer ett, "Vinnare V75". Jag älskar mina lördagseftermiddagar, jag längtar hela veckan. Jag är som ett barn på julafton.

Istället satte jag mig framför datorn och tittade i lugn och ro på loppen. Det gick fint. Men, jag vet, alla har inte den möjligheten.

Tyvärr tror jag att vi får leva med sånt här. Någon gång varje år kan det gå riktigt åt helvete. När det är hockey eller handboll och direktsändning och allt blir försenat så får travet flytta på sig eller som nu, det blir slakt, massaker.

Om vi vill att travet ska visas i en kanal som kan ses av alla, som exempelvis TV4, är det bara att bita ihop. Om vi däremot vill att travet ska flytta till en betalkanal, då blir vi av med problemet på en gång. Frågan är: Hur vill vi ha det? Själv lutar jag åt att alla ska kunna se utan att behöva betala.

Att jag sen blir skogstokig när travet misshandlas är en annan sak.

"Faxen" på dubbla tillägg

Ett annat problem är fenomenet Järvsöfaks. Han är för överlägsen, det är snart tjatigt att bevittna. Hur kommer det sig att alla kallblodslopp i de högre klasserna startas med bil? Varför kan vi inte få se Faxen från dubbla tillägg? Vi vill spela på sport, inte uppvisning som i går.

Hoppas för resten att ni läste Per Nicklassons statistiska genomgång av V75-omgången i fredagens tidning. Där bjöd Pelle på godbiten och omgången skräll, Jademack Ås till 12,90.

Passas nästa gång: Dea (V75-4) spurtade sylvasst från femte ytter, Lucky Dream B.L. gick strålande sista 800 som tvåa och President Amok (V75-7) hade vunnit lätt utan kort galopp 300 kvar.

Micke Nybrink

Publicerad: